Lär dig någon nytt varje dag!

När lärde du dig något nytt senast? Går man i skolan eller läser kurser så skulle man säkert svara idag. Men är man äldre och kanske fast i sina dagliga rutiner kanske det var en vecka, en månad eller år sen man lärde sig något nytt väsentligt senast. Stopp och belägg nu! Bara för att man är äldre och kanske gått ut skolan så innebär det inte att man är fullärd. Inte ens inom ditt huvudområde som du kanske jobbar med varje dag är du fullärd!

Att ha som mål att lära sig något nytt varje dag om det man tycker allra mest om att göra, eller kanske något nytt inom det jobb man har kan göra helt otroliga saker över tiden. Du har säkert hört att övning ger färdighet. Detta skulle jag vilja säga gäller allt. Ju mer du kan om ditt område, desto intressantare blir det och vill du någon gång bli bäst på det du gör och tycker allra mest om att syssla med måste du lära dig mer och mer hela tiden.

Det finns flera saker som jag tycker om att göra. Om vi bortser från min fritid och tänker mer yrkesmässigt så älskar jag att skapa hemsidor, göra program och försöka marknadsföra dessa och skapa ett mervärde åt någon. Är man lite snitsig kan man även tjäna en slant på detta. Men det viktiga är inte pengarna – det viktiga är utmaningen, att sätta upp ett mål och sedan arbeta stenhårt mot att nå det målet.

Ett mål när det gäller hemsidor kan vara att försöka få en sida att ranka högt hos google på ett specifikt sökord. Detta är ett ganska bra mål inom den här branschen och inte sällan ett utmanande sådant.

Jag har hållit på med SEO och att bygga hemsidor mer arbetsmässigt i snart ett år. Det som slår mig är hur mycket jag lärt mig men samtidigt hur mycket mer det finns att lära sig. Därför har jag som mål att försöka lära mig något nytt om SEO, hemsideskapande eller marknadsföring varje dag. Det finns flera sätt att göra detta på. Några sätt skulle kunna vara:

  • Läsa 0,5 – 1 timme varje dag om ämnet
  • Titta på youtube-videos om ämnet
  • Läsa artiklar
  • Läsa andra bloggar

Om man ägnar mellan 30 minuter och en timme varje dag åt att försöka lära sig något inom ett område