Snabba lån ibland nödvändigt

låna 1000Att låna mindre lån är ofta förknippat med högre räntor och taskiga villkor. Så kan det givetvis vara, men behöver samtidigt inte vara en självklarhet. Det viktga är snarare varför man väljer att ta ett sådant lån. Den klassiska varianten som ofta dyker upp i program som lyxfällan handlar om att ta dessa lån för att konsumera. Givetvis inte det smartaste om du nu inte har en stabil inkomst som snabbt kan betala av lånen.

Men det finns även tillfällen där det kan vara ganska försvarbart att ta ett snabbt lån för att överbrygga tills du kanske får finansiering på annat vis. Ett klassiskt brygglån är exempelvis om du byter bostad och köper den nya bostaden innan du sålt din gamla och därmed fått pengar till kontantinsatsen. Då är det ofta aktuellt med ett brygglån där du under en kortare tid lånar pengar tills du ordnat den finansiering du önskar i längden.

Sen finns det givetvis andra kortare och mindre varianter på överbryggande lån. Låt oss säga att du behöver låna1000 kr för att betala en insats på en mindre vara. Du kanske ska köpa en släpvagn och behöver handpenningen innan nästa lån trillar in. Då kan det vara försvarbart att låna en mindre summa som 1000 kr eller liknande. Det kanske handlar om ett väldigt bra men tidsbegränsat erbjudande som gör att du behöver köpa varan snabbt innan erbjudandet försvinner.

Oavsett om du lånar till att betala en resa eller för att överbrygga ett huslån, så är det viktiga att du har koll på vad du gör, samt har ett stabilt kassaflöde i form av lön som kan täcka upp eventuella kostnader.

Ett alternativ till det snabba lånet är ett kreditkort där du många gånger får en räntefri kredit på en månad eller liknande. Samtidigt så kanske du vill ha pengar i hand många gånger och då är det snabba lånet ett mer smidigt alternativ, då kreditkort är förknippade med ganska höga avgifter om du vill ta ut pengar och få dessa i hand.

Kom ihåg att ha en sund koll på din ekonomi i grunden. Sedan finns massvis med bra knep för att få en så smidig vardag rent ekonomiskt som möjligt. Ju bättre koll du har på din ekonomi, desto större frihet att röra dig på har du.

Comments on this entry are closed.