10 Nischsidor – 5 Veckor – 1 Mål!

skapa nischsidorNu mina vänner tänkte jag utmana mig själv igen! Förut har ni kunnat läsa om mina 30 dagars utmaningar, där jag 30 dagar i streck utfört eller undvikit något. Den här gången tänkte jag göra det hela lite annorlunda.

Tanken med den här utmaningen är att jag ska starta 10 Nischsidor på 5 veckor och har samtidigt ett enda mål – att tjäna massvis med pengar!

Svårare än så är det inte. Strategin är att mycket tid kommer läggas på keyword research och att helt enkelt hitta nyckelord med låg konkurrens och samtidigt potentiellt många besökare. Detta gör då att man med bra kvalitet på innehåll förhoppningsvis kan klättra bra hos Google utan någon större ansträngning gällande länkbygge.

Varje sida kommer till en början ha 4-5 sidor med bra och unikt innehåll. Ser jag att någon nisch har potential så kommer jag förmodligen bygga vidare på den sidan. För att göra det lite mer roligt för er läsare så kommer jag även skriva ut inkomsterna för dessa sidor. Med start idag den 27e oktober är deadlinen för projektet 8e december.

Vad ska jag då ha uppnått den 8e december? Då ska samtliga sidor vara färdiga samt tillsammans tjänat ihop 100 kr. Detta förutsätter att Google kommer gilla sidorna och ranka dem snabbt. Nu är ju 100 kr ingenting men 5 veckor är kort tid. Visionen framöver är att de ska tjäna betydligt mer såklart.

Nu kör vi!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 8 comments… read them below or add one }

Johan oktober 28, 2012 kl. 02:06

Vad kommer du köra då, affiliate eller adsense? 🙂 Har själv tänkt liknande mål, men bestämde mig för att under november inte äta mat ute en enda dag samt få upp mina 13 minisajter som legat på is ett tag nu..

Svara

Fredrik oktober 28, 2012 kl. 04:15

Tjena Johan, Kommer nog bli en blandning där emellan. Det där med att inte äta ute är ju ett riktigt bra sätt att spara pengar. Lycka till med din utmaning 🙂

Svara

Stefan Nilsson oktober 30, 2012 kl. 10:51

Ska bli intressant att följa. Har själv ett större projekt planerat (stoppklossen är domännamn) där jag överväger att publicera inkomsterna varje månad på Affiliatenytt. Å ena sidan så inbillar jag mig att det vore uppskattat men å andra sidan så funderar jag på nackdelarna. Konkurrenter, hur reagerar besökarna över att jag tjänar pengar på dem, tänkbara skatteproblem, etc. Den stora fördelen vore att jag kanske kan dra in lite extra inkomst i form av webbhotell och registrering på affiliatenätverk av läsare som blir inspirerade.

Svara

Fredrik oktober 31, 2012 kl. 04:52

Konkurrenterna är alltid en nackdel som du säger. Men det har ju blivit svårare och svårare att ta sig in i många nischer så är man bara nog etablerad får man hoppas att risken minskar. Skatteproblem borde väl inte finnas eller? Är det rätt siffror borde det inte har betydelse 🙂

Svara

Artikelexpressen oktober 31, 2012 kl. 09:42

Låter kul! Tror det är viktigt att “utmana sig själv” genom denna typer av aktivieteter för att att hålla motivationen uppe 🙂 Dessutom så är det ofta allmänbildande att göra nischsajter 🙂

/Kalle

Svara

Fredrik oktober 31, 2012 kl. 04:51

Visst är det så! Gillar verkligen att utmana mig själv. Det tenderar att gå betydligt snabbare att få saker gjorda då 🙂

Svara

Rasmus november 4, 2012 kl. 03:07

Jag förstår utmaningen, men hade det inte varit bättre att satsa stenhårt på ett fåtal sidor istället ? Med 10 nischsidor så krävs hyfsat mycket jobb och hade man inte då tjänat mer pengar på att satsa på 2-3 stycken ?

Men å andra sidan, hittar man keywords som har låg konkurrens i samtliga 10 nischer så lär det kanske inte krävas så “hårt jobb” för att få upp dem på Google 🙂

Svara

Fredrik november 5, 2012 kl. 05:21

Man kan säga att poängen med denna utmaning är att hitta keywords som inte ens kräver länkbygge för att man ska hamna i toppen hos google samtidigt som det finns potential att tjäna pengar. har lyckats hitta några sådana förut så därför tänker jag köra på 10 sidor i hopp om att någon ska vara ett guldkorn 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: