2 AdSense plugins till WordPress

Att lägga in AdSense på sin wordpressida är inte speciellt svårt. Vanligt är att man lägger in det i widgets på sidorna varav man enkelt kan klistra in den genererade annonskoden i en textruta. När det kommer till inlägg och sidor så vill man säkert vara lite mer konsekvent och ha en viss placering på annonserna på varje inlägg. Då kan det vara bra att använda ett plugin där man enkelt ställer in vart man vill att sina olika annonser ska synas. Därför tänkte jag här prata om två olika plugins som heter Easy Adsense respektive Quick Adsense, där jag även skulle vilja höja ett varningens finger för det första. Mer om det längre ner.

 

Easy Adsense – inte så lätt som namnet utger

Det här var det första adsense pluginet jag provade. Söker man på just “Adsense” på wordpress pluginsida så är det förmodligen det pluginet för detta syftet som laddats ner flest gånger. Det säger dock ingenting i det här fallet. Upplägget för pluginet är ganska simpelt, du har några olika rutor där tanken är att du ska klistra in din annonskod. För varje ruta som motsvarar olika placeringar på sidan kan du sedan välja lite olika attributer som exempelvis om den ska vara centrerad, integrerad med texten osv. Du kan även lite längre ner kryssa i rutor om du till exempel vill att annonserna bara ska visas på inlägg och inte sidor.

 


Än så länge är allt lugnt, problemet dyker upp först om man inte har någon kod i rutorna. Det är nämligen så att skaparen av pluginet har satt som standardinställning att 5% av annonsvisningarna kommer utgöras av hans annonser! Så om man ställer in det som man tror till en början kommer du se att pluginet själv placerar ut skaparens annonser där du valt att inte visa några själv. Riktigt riktigt fult i mina ögon. För att helt ta bort detta så krävs att du ändrar hela 3 inställningar! Det du gör är att

  • Byt ut 5% i rutan för hur stor del av annonserna som ska utgöras av skaparens och sätt en 0.
  • Ta bort all text i rutorna, även om du själv inte tänkt klistra in din egna annonskod i alla rutor.
  • Kryssa ur rutan att skaparen får använda din hemsida för att göra reklam.

Skaparen är riktigt fräck med detta och kan tänka mig att han drar in en hel del pengar från alla 500 000+ som laddat ner hans plugin och inte vet hur man ändrar dessa inställningar. Så jag säger bara – Se upp!

 

Quick Adsense – både smidigt och snabbt

Det här är ett plugin som både är smidigt och snabbt att ställa in. Till skillnad mot skräckexemplet ovan så kan man här istället välja att donera pengar till skaparen, istället för att standardinställningarna är att man ger en stor del av sina intäkter.

 

Här kan du välja att ha en hel drös med olika annonstyper och ett stort plus är att du kan använda den inbyggda slumpfunktionen vilket gör att annonserna slumpas vart de ska placeras på sidan. Nu tror jag det är svårt att få någon statistik från detta så att man kan använda det som ett så kallat A/B test men idén är ändå bra.

Så här klistrar du helt enkelt in dina annonskoder, bestämmer vart på sidorna de ska förekomma och sen är det klart. Det finns även en rad snabbkommandon du kan använda på enskilda inlägg om du vill att annonserna ska se annorlunda ut där.

Vill du använda dig av ett adsense plugin så kan jag varmt rekommendera Quick adsense. Det är både enkelt och smart där du slipper ställa om en massa parametrar för att inte tappa intäkter. Easy adsense är i sig lika funktionsdugligt men bara tanken att skaparen väljer att göra på detta sätt får mig att vilja spy.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 10 comments… read them below or add one }

Mary mars 3, 2011 kl. 11:42

Jag märkte att skaparen av Easy Adsense stoppade in egna Chitika-annonser, men i den uppgraderade versionen. På en blogg har jag faktiskt struntat i att uppgradera och slipper därmed hans annonser samt att ändra de inställningarna du skriver om. På mina andra sajter har jag faktiskt inget plugin alls, utan jag stoppar bara in adsense-koden där jag vill ha annonser. Funkar väldigt bra 🙂

Ska man ha en plugin för Adsense idag ska man absolut hoppa över Easy Adsense. Tråkigt, det var ju (är?) ett av de mest populära…

Svara

Fredrik mars 3, 2011 kl. 11:56

Eller hur, förstår inte att det kan vara så populärt. Man kan göra exakt samma sak med Quick Adsense och slipper hela biten med skaparens fulspel 🙂

Svara

Håkan mars 3, 2011 kl. 09:18

Tack för tipsen! Har inte riktigt hittat något bra Adsense-plugin tidigare, ska ta mig en titt på Quick adsense..

Svara

Fredrik mars 4, 2011 kl. 03:23

Gör det, de är riktigt bra och enkelt.

Svara

tompa mars 4, 2011 kl. 04:24

Oj dar ser man, jag undrar hur mycket skaparen till easy adsense har tjanat pa den :P.

Svara

Fredrik mars 4, 2011 kl. 03:23

Eller hur, riktigt lurig typ de där 😛

Svara

wordpressplugin mars 6, 2011 kl. 08:15

Jag vill också slå ett slag för Quick Adsense, otroligt bra och enkelt plugin för att placera adsense på precis dom platser man vill i en post eller sida. För att inte nämna sidebar widgeten.

Återigen, väldigt bra plugin!

MVH
Fredrik

Svara

Fredrik mars 6, 2011 kl. 08:48

Precis Fredrik. Och står valet mellan de två i mitt inlägg så är Quick Adsense ett givet val.

Svara

Rasmus november 9, 2011 kl. 02:10

Jag letade precis efter ett effektivt plugin för att visa adsense annonser på min nya artikelkatalog så Quick Adsense ska jag absolut testa.

Tack för att du varnade för Easy Adsense, hade nog aldrig tänkt på det annars… Håller med, det var riktigt fult gjort men ändå på ett sätt ganska smart 😉 Han behöver ju inte göra så mycket för att tjäna pengar.

Svara

Fredrik november 9, 2011 kl. 02:38

Japp quick adsense är riktigt smidigt. Säg gärna vad du tycker när du testat det ett tag 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: