2 steg mot Framgång!

Definitionen av framgång eller att lyckas varierar nog rätt kraftigt beroende på vem man frågar. Framförallt handlar det om vad man själv vill och har för mål. Oftast handlar detta om att bli ekonomiskt oberoende, bli bäst i fotboll, bestiga Mount Everest eller kanske att bli bäst i poker. Nästan oavsett vad det är så är det med stor sannolikhet någon som redan gjort detta, någon som är framgångsrik i just det du drömmer om att bli framgångsrik i. Dessa personer – förmodligen dina förebilder har en gång varit precis som du, haft en dröm och sedan uppfyllt denna. Vad var det som gjorde att just de här personerna lyckades?

Ett uttryck som jag älskar att använda är att man inte ska uppfinna hjulet två gånger. Det går att applicera på mycket. I det här fallet på din dröm.

Om man drömmer om att bli riktigt bra på något, framgångsrik helt enkelt så är ett väldigt bra första steg att helt enkelt analysera personer som redan gjort det du vill göra. Vad gjorde dem framgångsrika? Vad undvek de osv. Genom att studera sina förebilder kan man lära sig otroligt mycket och undvika misstagen dem redan gjort. Nästan ingen föds till att kunna allt inom sitt område. Nästan alla har haft en förebild som de lärt av – även den förebild som du kanske har. Det är inte en svaghet att fråga och lära av andra, snarare en styrka som kan ta en väldigt långt.

Så för att summera det hela så kan framgången kanske vara två steg bort.

  1. Hitta en förebild som redan gjort de du vill göra eller uppnå.
  2. Lär dig vad den personen gjort som sedan lett till att han eller hon blivit framgångsrik. Vad ska du göra och vad bör du undvika?

För många är detta kanske en klyscha. Det låter ju väldigt simpelt, men det är oftast så det faktiskt är att de simpla sakerna är de som skiljer framgång från att inte lyckas. Uppfinn inte hjulet två gånger!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: