3 Saker som fick mina Inkomster att Öka Rejält

Något som jag fått lära mig när jag jobbat med olika webbprojekt är att mycket tar tid. Det tar tid att få sidor att ranka bra hos Google och många gånger ser man inte effekten av mycket arbete förrän långt efter. Is i magen kan alltså vara bra att ha.

Jag har drivit min verksamhet i snart 1,5 år och vid flera tillfällen har jag upplevt att verksamheten hamnat på en platå. Att man helt enkelt står still och att inkomsterna inte fortsätter att växa, trots att man fortsätter på samma sätt som tidigare.

Man når helt enkelt någon form av mättnadspunkt för verksamheten. När detta skett så har det många gånger krävts att jag gjort något extra för att få loss verksamheten från platån och kunna fortsätta resan uppåt.

Därför tänkte jag dela med mig av 3 saker som fått mina inkomster att öka rejält, när jag nått en platå i verksamheten.

Återinvestera delar av vinsten

Något som jag verkligen gillar med att skapa webbsidor är att det inte krävs någon större investering för att komma igång. Kostnaden att starta upp är väldigt låg och egentligen krävs det bara en domän och ett webbhotell, där den första kostar 99 kronor per år och den andra runt 70 kronor per månad. Summor som jag tror de flesta har råd med.

Vinsten som detta genererar kan man välja att använda privat och helt enkelt leva för. Men något jag gjort, framförallt på senare tid är att återinvestera en del av vinsten, just för att kunna växa. Framförallt när jag nått en platå så har jag märkt att väl vägda investeringar har gjort att man kunnat klättra vidare.

Nu menar jag inte att man ska slänga en massa pengar på saker som gör att man tjänar mer pengar men kanske går med förlust, utan det ska vara saker som kanske kostar en viss summa och som sedan genererar mer pengar framöver än vad själva investeringen kostade.

Det finns flera sätt man kan göra detta på och här följer några exempel på saker jag själv investerat i.

Köpa trafik

Köpa trafik kan man göra via bland annat Google Adwords. Det är helt enkelt andra sidan av AdSense myntet. Men att köpa en massa trafik till en sida utan en plan för vad man sedan vill att besökarna ska åstadkomma är ingen bra ide. Ett sätt att tjäna pengar på detta är att du köper trafik exempelvis via Adwords, varav du sedan tjänar pengar som Affiliate på sidan besökarna landar på.

Du köper alltså besökare som förhoppningsvis söker efter en produkt eller lösningen på ett problem. Du ger dem sedan lösningen som affiliate.

Detta behöver inte nödvändigtvis gå med vinst. Men har man en sida som ger besökarna värde som sedan leder till köp, samtidigt som produkterna på affiliatesidan ger dig bra värde så kan detta vara en väldigt lönsam ide. Finns personer som lever på att enbart ”förädla” köpt trafik.

Här gäller det dock att experimentera. Om du kan tjäna 1000 kronor genom att köpa trafik för 500 kronor så är ju det bra. Men kostar trafiken 900 kronor och du nätt och jämt tjänar 1000 kronor kanske det inte är värt besväret?

Outsourcea

Outsourcing innebär att du betalar någon annan för att utföra ett arbete åt dig. Ju större din verksamhet blir desto fler saker kommer du själv att behöva göra. Till slut har man helt enkelt inte tid att göra allt själv utan bör fokusera på saker man verkligen är bra på och saker som genererar störst värde.

Samtidigt behövs alla saker du gjorde innan göras även om du själv inte har tid. Det kan då vara läge att outsourcea vissa uppgifter. För egen del så har jag varit med om att ett projekt stått helt stilla bara för att jag inte hunnit skriva innehåll till sidan. Genom att då återinvestera lite av vinsten och betala någon för att göra jobbet har projektet blivit klart och börjat generera pengar, istället för att bara stå där och damma.

Prioritera och fokusera

Det är så himla lätt att man gör lite arbete på flera projekt samtidigt, istället för att fokusera på ett projekt åt gången. Ofta är det så att en webbsida inte börjar tjäna bra med pengar förrän projektet är klart. Så håller man då på och gör lite jobb på många sidor, resulterar det i att det tar väldigt lång tid innan någon av sidorna genererar inkomst.

Här har jag lärt mig att genom prioritering och sedan fokusering på det viktigaste projektet har gjort att man kunnat lämna en inkomstplatå. Att helt enkelt se över vilka projekt man arbetar på för tillfället och sedan fokusera på det som man tror har störst potential. Kom ihåg, en sida som är färdig och tjänar pengar är bättre än 10 ofärdiga sidor där ingen tjänar pengar.

A/B tester

Den tredje saken som verkligen haft inverkan på min inkomst är så kallade A/B test. Det går helt enkelt ut på att man testar olika utförande för att se vilken som genererar mest inkomst. Exempelvis så kan det vara att man via lite kod ser till så att en viss Adsense annons visas på sidan för hälften av besökarna, varav en annan annons visar för resterande hälft.
Du kan sedan jämföra vilken av annonserna som ger högst intäkter.

Några saker som kan vara bra att tänka på om man vill göra sådana här tester är att man behöver mycket data för att det ska ge något. Vill du testa utförandet av två olika Adsense annonser så gäller det att du visar den för väldigt många, för att statistiken inte ska bli missvisande. Om du bara kör den för 10 personer så är ju ganska mycket slumpen så att säga.

Det här var tre saker som verkligen hjälpt mig i min verksamhet och som gjort att jag kunnat växa vidare när jag ibland hamnat på en platå.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 9 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson november 8, 2012 kl. 08:14

Ser gärna fler inlägg om hur man kan återinvestera pengarna. Driver man enskild firma så är det en ganska tråkig bit att pengarna antingen måste spenderas eller beskattas. Det är begränsade möjligheter att ha kvar dem till nästa år om man då vill satsa på något.

Svara

Fredrik november 8, 2012 kl. 10:39

Ja det är helt klart ett intressant ämne och som du säger, finns en rad nackdelar när man inte kör AB. Visst kör du EF också?

Svara

Stefan Nilsson november 8, 2012 kl. 11:44

Korrekt. Har lekt lite med tanken att bilda AB för att det känns seriösare (inte prioriterat), ger bättre möjlighet att behålla vinsten i bolaget samt att man får göra avdrag för en mängd saker såsom friskvård. Nackdelen är naturligtvis mer pappersarbete. Egentligen vore det väl främst för möjligheten att behålla pengarna inom företaget istället för att behöva ta ut lön och sätta dem på banken där inflationen äter upp dem.

Känner dock att jag bör öka inkomsterna något innan jag tar det slutgiltiga steget.

Svara

Fredrik november 9, 2012 kl. 04:57

Visst är det så. Men är det verkligen så mycket mer pappersarbete? Vad jag hört så behöver det inte alls vara så.

Svara

Stefan Nilsson november 10, 2012 kl. 09:17

Nja, det beror väl helt på vad man gör. Det blir ju en del med lön, skatt, arbetsgivaravgift, etc. samt om man då väljer att dra nytta av någon förmån såsom friskvård. Är man inte insatt så kan det säkert vara jobbigt. Är man någorlunda förnuftig så lägger man dock ut det på tredje part som är insatt i vilka avdrag man kan ta, etc.

Johan november 9, 2012 kl. 07:25

Något som man inte får glömma är att jobba med konverteringen. Om man ökar konverteringen med några få procent kan de genast bli väldigt lönsamt med betald trafik.

Svara

Fredrik november 9, 2012 kl. 04:58

Ja det är verkligen sant. Konvertering går ju lite hand i hand med A/B test och man blir ibland förvånad över vad en liten ändring kan göra för konverteringen.

Svara

Calle november 9, 2012 kl. 09:16

Spara alla pengar och börja sedan köpa trafik.
Du kommer snabbt se hur sjukt mycket mer pengar du kan tjäna än att sitta of fiffla med seo 🙂

Svara

Fredrik november 9, 2012 kl. 04:58

Ja gör man det rätt så går det att tjäna fina pengar på det verkar det som 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: