3 sätt att Tjäna pengar på att Skriva

Mycket av det jag skriver om här på Legendarisk handlar om hur man kan tjäna pengar på internet, om hur jag och en massa andra tjänar pengar på olika webbprojekt. Det har till stor del handlat om hur du kan bygga en webbsida och sedan använda olika inkomstmodeller för att dra in deg.

Men om du är en person som inte gillar hela biten med att sätta upp nya sidor, köpa domäner, administrera webbhotell osv, så finns det faktiskt alternativa sätt att tjäna pengar på. Här tänkte jag ge dig 3 konkreta sätt att tjäna pengar på att skriva!

Copywriting

Som ni kunde läsa i mitt senaste inlägg så har jag den senaste tiden bestämt mig för att köpa innehåll till flera av mina sidor. Jag har helt enkelt inte tid att både skriva texter och sökmotoroptimera. Men som tur är finns det folk som helt enkelt säljer texter, eller ord kanske man ska kalla det, så kallad copywriting.

Det är vanligt i den här branschen att man tar betalt per ord. Ofta ligger denna siffra på 0,30-1,00 kr per ord, mycket beroende på hur mycket research din text kräver. Är man ute efter SEO content, exempelvis till sattelitsidor så hamnar man ofta i det lägre prissegmentet.

Om du är sugen på att köpa content så kan jag rekommendera två företag som sysslar med detta. Det ena är Jonas på GFD, en väldigt driven kille som startat sin egen webbyrå. GFD erbjuder bland annat copywriting och kan säkert hjälpa dig med allt som har med webben att göra.

Det andra är Axel och grabbarna på Jally. Otroligt ambitiösa grabbar, som precis som jag verkar älska det här med entreprenörskap. De erbjuder all typ av content till bra priser.

Om du älskar att skriva så kan det vara en ide att börja skriva texter åt folk.

Blogvertiser

För dig som har en blogg så finns det ett enkelt sätt att tjäna pengar på att skriva texter. Blogvertiser är en sida där du kan registrera din sida/blogg för att sedan få möjlighet att skriva texter åt olika företag och personer. Det blir fler och fler företag som får upp ögonen för Blogvertiser vilket innebär att det blir fler möjligheter för dig att få skrivuppdrag.

Beroende på hur stor din sida/blogg är så tjänar man lite olika per text. Men en standard är att man minst får ca 175 kr per inlägg, inte helt fel för lite skrivande.

Läs mer om blogvertiser här

E-bok

En tredje sätt att tjäna pengar på ditt skrivande är genom att skriva en e-bok. Detta är givetvis betydligt mer jobb till en början, men potentialen när du väl skrivit klart boken är oändlig. Idag finns det flera kanaler som man kan sälja sin e-bok via på nätet, så du behöver inte ha en egen sida att sälja den via.

Jag har själv precis skrivit klart min första e-bok. Men denna ska jag dock ge bort gratis till personer som signar upp sig på mitt nyhetsbrev på en av mina sidor, men framöver planerar jag att skriva e-böcker som sedan ska säljas.

Detta var några tips på sätt att tjäna pengar på sitt skrivande. Det finns säkert många fler. Är man bara ambitiös och drivande så finns det massivs med möjligheter online för oss som gillar att skriva.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 4 comments… read them below or add one }

Albin Stööp juli 28, 2012 kl. 03:55

Tackar ödmjukast för omnämnandet , kul att du tycker vi har ambition för det vi gör! 🙂

Svara

Legendarisk juli 28, 2012 kl. 10:11

Var så lite så Albin, länkar mer än gärna till er. 🙂

Svara

Johan juli 29, 2012 kl. 03:04

Vilken sida har du din e-bok på? 🙂 Blev sugen att läsa. Skicka ett mail om du inte vill visa offentligt (a)

Svara

Legendarisk juli 29, 2012 kl. 07:58

Kan skicka ett mail eller något sen när jag lagt upp den 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: