5 sätt att hitta Ditt nästa Projekt

Ibland händer det att samtliga projekt man har, uppnått en nivå där man inte kan påverka så mycket för stunden. Kanske ligger du lågt efter aggressivt länkbyggande då du inte vill riskera att hamna i något filter. Själv försöker jag ha liknande projekt igång men som befinner sig i olika faser. Två sidor är kanske i behov av innehåll medan två andra behöver länkar. Detta gör att man hela tiden har olika sysslor att ta till. Men även om man försöker strukturera projekten så sitter man ibland där utan att veta vad nästa satsning ska handla om. Därför tänkte jag ge dig 5 tips på hur du kan ta reda på vad just ditt nästa projekt ska handla om när idétorkan är som värst.

  1. Analysera din vardag. Detta är ett klockrent exempel för att hitta inspiration på saker du stöter på i ditt dagliga liv och som skulle kunna vara kandidater till ditt nästa projekt. Vad har du för hobbys? Vilka arbetsuppgifter har du? Finns det något här du skulle kunna slänga ihop en sida om. Kanske är du en jäkel på schack, varför inte göra en sida om unika schakbräden, eller strategier. Det finns oändligt med möjligheter.
  2. Lått tankarna vandra fritt. Ett bra sätt jag brukar använda mig av är att skriva post-it lappar med alla förslag som dyker upp. Det är förvånandsvärt ofta som de tokigaste idéerna blir de mest framgångsrika. Sätt dig ner i lugn och ro och skriv ner alla idéer som dyker upp och sätt sedan upp lapparna på en whiteboard eller vägg. Det brukar vara segt till en början men när man väl kommit igång brukar lapparna ta slut snabbare än idéerna.
  3. Avgrena befintliga projekt. Se över dina tidigare arbeten. Finns det områden som du kan nischa in dig ännu mer på utan att konkurrera med dig själv? Försök att bryta ner lite större projekt och hitta sidospåren.
  4. Gå en promenad. Kan låta korkat till en början. Men testa att gå en promenad där du försöker öppna alla sinnen och ta in allt du ser och hör. Se dig omkring i staden, det finns fullt av möjligheter bara under en kortare tur. Försök att släpp allt annat än det du faktiskt stöter på.
  5. Använda wikipedias slumpfunktion. Som du kunde läsa lite tidigare så har jag en 30-dagarsutmaning där jag dagligen slumpar en artikel på wikipedia. Detta är väldigt lärorikt och tro mig, du kan få massvis med inspiration på nya projekt genom att göra detta.

Idétorka är något vi alla drabbas av emellanåt. Men att sätta sig ner och bli passiv är sällan bra i längden. 
Vad är ditt bästa tips när du helt har slut på idéer till nya projekt?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Yasa augusti 17, 2011 kl. 12:32

Schyssta tips. Har lärt mig att man ska jobba med det man tycker om då det lönar sig mest i slutändan.

Mina tips är väll bara att man skall ta sina intressen och sedan försöka skapa något utav dem. Precis som med schak grejen.

Svara

Fredrik augusti 17, 2011 kl. 09:34

Exakt, att gå på det man gillar och tycker är roligt vinner man på i längden 🙂

Svara

Yasa augusti 18, 2011 kl. 07:23

Japp. Dessutom har man ju kunskap om sitt ämne och det är lättare att skriva content och på så sätt minskar man kostnaderna (man behöver inte beställa färdiga texter osv). Så visst, man vinner på det i längden helt klart 🙂

Svara

Legendarisk augusti 18, 2011 kl. 08:57

Precis. Ännu ett plus 🙂

Svara

Christian augusti 23, 2011 kl. 01:31

Gillar din idé om att läsa en random-sida på wikipedia.

Nu har jag lagt in det som start-sida att få upp en slumpad wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/special:random
Man får hoppas att det inte snor för mycket tid med att man hamnar i wikipedia-träsket och inte lyckas traska sig ur..

Svara

Fredrik augusti 23, 2011 kl. 01:35

Smart sätt att använda det på där! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: