5 stora Misstag Entreprenörer gör

Det här inlägget är inspirerat av en föreläsning från en snubbe vid namn Jerry Kaplan. Den här mannen är en serieentreprenör som haft stora framgångar inom databranschen. Här kommer därmed en lista på 5 stora misstag som många entreprenörer gör.

 

  1. Man saknar mål. Jag har snackat mycket om vikten av att ha tydliga mätbara mål. Som entreprenör gäller det att veta vart man vill och framförallt kunna veta när man kommit dit. När har man lyckats med det man vill? Tänk på papper som Brian Tracy skulle sagt, skriv ner dina mål och följ upp dem noga och ofta.
  2. Försöker bevisa att man är smart. Man drivs helt enkelt av att försöka boosta sitt ego och vill sällan dela med sig av beröm till andra som varit delaktiga. Släpp det här med att försöka bevisa att du är smart, låt andra ta plats och göra den delen de är bäst på.
  3. Girighet – man gör det för pengarna. Ett misstag här är att man vill ha hela kakan och därmed undviker att ta in externt kapital vilket kanske är livsviktigt för att man ens ska kunna överleva eller expandera.
  4. Anställer folk som man gillar istället för personer som man behöver och som har rätt kompetens. Som entreprenör så bygger du inte en Community med dina vänner, vi snackar business här.
  5. Inte veta när man ska släppa taget. Det är svårt att vara allt i ett företag. Du kanske är bäst i uppstarten, ta vara på det och låt någon annan hjälpa till sen. Du kanske inte är bäst på det där med ekonomidelen, låt någon som kan göra det istället och fokusera på det du är bäst på.

 

Jag tror det är väldigt bra att reflektera en extra gång gällande de här punkterna. Framförallt fjärde punkten tror jag har segat ner och sänkt många företagare. Hur gör du när du måste välja mellan att anställa kompisen och personen som faktiskt har den kompetensen du söker?  Inte alltid ett lätt val.

Vet du själv några misstag som entreprenörer gör? Kanske har du själv gjort ett misstag du vill dela med dig av?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Keyword Tool mars 6, 2011 kl. 08:13

Mycket bra lista, känner själv att jag faller på iallafall en av punkterna själv, men gör mitt bästa för att det inte ska bli ett reellt problem.

Vänligen,
Fredrik Näs

Svara

Fredrik mars 6, 2011 kl. 08:59

Det är nog svårt att behärska allt. Känner personligen att jag också faller på minst en punkt

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: