7 Ekonomi-Twittrare Du inte vill missa

Jag precis som många andra inom min bransch använder Twitter för att kommunicera med likasinnade, dela tips och idéer osv. Men en minst lika viktig sak med twitter är all användbar information man faktiskt får genom olika flöden. Det är väldigt ofta som jag läst om en nyhet på Twitter en bra bit innan tidningarna börjat skriva om dem. Framförallt gäller detta finansnyheter och andra ekonomiska nyheter som har en tendens att leta sig ut på twitter innan pressen delar med sig av det.

 

Ekonomi-Twittrare du inte vill missa

Nu tänkte jag lista sju stycken twittrare som mer än gärna delar med sig av tips och tankar kring ekonomi och sparande. Jag följer alla dessa och har fått flertalet tips från samtliga. Den här listan utgörs av allt ifrån en VD till större utländska tidningar.

  • Claes Hemberg – Claes jobbar på Avanza och ses titt som tätt i media och framförallt i samband med olika evenemang för Avanzas räkning. Han bevakar spararnas intressen och delar mer än gärna med sig av tips kring hur man som sparare kan tänka i olika situationer.

  • Erik Lidén – Driver fonden Scientia där han valt att följa hur insiders agerar. Är relativt ny twittrare men har redan levererat en rad intressanta saker. Helt klart värd att följa.

  • Nicklas Storåkers – En ung kille som jobbar som VD för Avanza bank. Inte den mest aktiva twittraren men skriver lite nu och då om ledarskap, finansbranschen och sparande.

  • Wall Street Journal – Flödet från den stora tidningen WSJ borta i väst. Håller väldigt hög kvalitet på sitt flöde och kommer med en massa nyttig information.

  • Financial Times – Kommer från tidningen med samma namn. Är ofta väldigt snabba med de senaste nyheterna kring världsekonomin. Något du verkligen inte vill missa.

  • Bengt Hansson – Skriver under benämningen “smartapengar” där han delar med sig av länkar till läsvärda artiklar om ekonomi. Högst intressant för dig som är intresserad av sparande och investerande.

  • Market Watch – Ett bra komplement till FT och WSJ. Här kommer snabba nyheter och senaste nytt från världens alla marknader.

 

Som sagt så är Twitter ett väldigt smidigt sätt att få information och kvaliteten förvånansvärt hög. I den här listan tog jag med några av de jag följer och tycker är intressanta men det finns säkerligen många fler inom området ekonomi som är värda att följa.

Föresten. Du har väl inte missat att följa min Twitter? I så fall hittar du den här borta.

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: