Adlibris Letto Recension

Då var den äntligen här, Sveriges svar på Amazons Kindle. Jag talar förstås om Adlibris Letto, Adlibris nyligen lanserade läsplatta. Då jag läser en hel del böcker och är allmänt nyfiken på detta format, så var det en självklarhet att beställa en Letto så fort jag fick chansen. Efter att ha använt den i några dagar så tänkte jag nu ge min alldeles egna Adlibris Letto Recension.

Adlibris Letto – så nära en bok man kan komma

För dig som provat att läsa en bok på exempelvis surfplattan, så som iPad, så har du kanske märkt att man snabbt blir trött i ögonen. Detta beror på ljuset bakom skärmen. I läsplattan Adlibris Letto så har du ingen sådan bakupplyst skärm utan här liknar det mer en bok, där du behöver ljus för att läsa. Detta innebär att du även kan sitta ute i solen och läsa och samtidigt ha perfekt bild. Det liknar med andra ord vanliga böcker!

Rymmer nära 3000 böcker

Ett litet problem som jag ofta dras med är när man ska ut och resa. Idag vill man ofta ha så lite packning som möjligt med sig, och det är inte alltid optimalt att släpa med sig halva bokhyllan med favoritböcker. Detta slipper du helt och hållet med Letton. Den lilla läsplattan, som själv inte är större än en vanlig pocketbokm rymmer nära 3000 böcker. Du kan med andra ord ta med dig hela biblioteken när du ska ut och resa. Riktigt behändigt!

Få boken direkt till Letton

En annan finess som skiljer Letton mot andra plattor, är att den är direkt kopplad mot Adlibris. Du kan med andra ord skapa ett Adlibriskonto och köpa böcker direkt från plattan. Du får den sedan direkt i din läsplatta och kan börja läsa på en gång. Det enda som krävs är en trådlös uppkoppling eller varför inte dela internet med din smartphone? Riktigt smidigt och det är just denna enkelhet att få tag på e-böcker, som jag tror kommer revolutionera detta sätt att läsa böcker på. Själv så kunde jag beställa en bok direkt från hängmattan i stugan.

Lite kring funktionerna

Du kommer enkelt åt alla dina böcker i ditt bibliotek och Letton kommer ihåg vart du slutade läsa i alla dina böcker som du öppnat. Plattan är även försedd med två knappar på vardera sida, där du enkelt kan bläddra fram och tillbaka i boken.

Bortsett från att det är otroligt smidigt att blädda och läsa böcker, så är Letton även försedd med en rad finesser. För att nämna några så kan du enkelt stryka under och göra anteckningar i dina böcker. Det finns en inbyggd ordbok som du enkelt kommer åt genom att markera ett ord och därmed få en förklaring.

Textstorlek ändras lätt för att göra läsupplevelsen så bra som möjligt.

Letton ett självklart val för oss som gillar att läsa

Jag kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd med min Adlibris Letto. Jag tror stenhårt på den här marknaden och enkeltheten, där du kan köpa en bok och få den på en gång oavsett om du ligger på en strand i Grekland eller hemma i soffan.

Sist men inte minst så kan det tilläggas att Adlibris Letton inte är låst mot just Adlibris. Du kan alltså köpa böcker från alla andra sidor som säljer e-böcker.

Här kan du läsa mer om Adlibris Letto

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: