Affiliate – Som att Fiska

När jag var mindre fiskade jag en hel del. Jag och min bror brukade få följa med morfar ut i hans eka och fiska. Det var något som jag verkligen uppskattade och spänningen var stor varje gång man kastade i draget eller flötet. I vissa sjöar så räckte det med att man endast kastade några gånger innan fisken började nappa. I andra kunde det ta betydligt längre tid. Vi brukade ro båten till ett ställe av sjön, fiska på det stället ett tag och nappade det dåligt bytte vi ställe.

Jag kan se många likheter i detta med att vara affiliate. Spänningen jag kände varje gång man kastade med fiskespöet och hoppades på fisk, samma spänning kan jag känna när jag skapar en ny webbsida i en för mig outforskad nisch. Man gör lite research på nischen, precis som vi hörde runt med andra fiskare om den sjön vi tänkte fiska i. Registrerar en bra domän, precis som jag valde ett bra drag för den sjön. Sen kastar man ut i sjön och väntar med spänning på att fisken, eller i det här fallet – Google och besökarna ska nappa.

Vissa nischer nappar otroligt dåligt och då får man helt enkelt byta nisch och kasta ut där istället. Men till slut, så hittar man den där guldnischen, där de stora fiskarna nappar och pengarna börjar strömma in.

Som ni kunnat läsa så har jag börjat satsa mer och mer på affiliate som inkomstmodell på fler av mina projekt. Har även en rad nya projekt inom det området på gång. Här känns det verkligen som jag slängt ut en hel del krokar i olika nischer och förhoppningsvis ska det nappa bra på någon – om inte får jag fortsätta fiska i andra sjöar.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Bathamen augusti 6, 2012 kl. 12:26

Tjenare! följer din blogg flitigt och tycker du har rätt i det du säger. All lycka att du klarar detta nu men som sagt nappar det inte nu är det bara att byta.

Tycker att du borde uppdatera snart! väntar spänt på nästa inlägg som kan ge inspiration i det jag håller på med.

Svara

Fredrik augusti 25, 2012 kl. 07:41

Tjena Båthamnen! Välkommen till värmen och gemenskapen 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: