Äger nu Två Bostadsrätter!

Sagt och gjort! Efter lite förhandlande med säljaren äger jag nu ytterligare en bostadsrätt där tanken är att helrenovera och sedan hyra ut den. Har redan pratat med föreningen och det är inga problem att hyra ut i andra hand förutsatt att gästen sköter sig. Fick ett bra pris på en lägenhet som ligger i toppläge, har riktigt låg hyra och kommer bli riktigt fin när jag renoverat den.

Så just nu är jag i full färd att planera allt som ska renoveras. Kommer bli ett nytt kök, nya golv, tapeter med mera. Ser fram emot att få arbeta lite med händerna och vet att investeringen är riktigt bra samtidigt som lägenheten kommer bli riktigt fin.

På något sätt så har jag tagit det stora klivet mot mitt fastighetsbolag. Inte för att jag kommer driva det här som ett bolag men just det faktum att jag investerat i en bostadsrätt som kommer hyras ut. Med andra ord början på mitt lilla fastighetsimperium!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 14 comments… read them below or add one }

MH maj 10, 2012 kl. 10:10

Hej

Intressant att läsa du fick köpa din andra bostadsrätt utan att du planerar att bo där själv. Många BRF kräver att man bor där själv och man får inte äga andra BR eller villor då bostaden ifråga ska användas som permanent bostad… Verkar ha lite liberalare regler hos er 😉

Lycka till med dig fastighetsimperium..

Mvh, Martin

Svara

Fredrik maj 11, 2012 kl. 06:09

Ja det hänger nog mycket på styrelsen. Kom väldigt bra överens med ordförande i den föreningen så det känns bra 🙂

Svara

JobbochFirma maj 11, 2012 kl. 12:22

Kul, grattis!

Är det inte lite ovanligt att föreningen tillåter köp för uthyrning?
Vi pratade om det på styrelsemötet senast och de andra verkade riktigt negativa till att folk köper i spekulation, och försöker stoppa det om de ser något sånt i vår förening.

Själv ser jag inget problem med det. Lycka till!

Svara

Fredrik maj 11, 2012 kl. 06:08

Man kan tycka att det är lite skumt men personligt så ser jag inget problem med det. Jag träffade ordförande i föreningen och jag förklarade för honom att det verkligen var i mitt intresse att min hyresgäst sköter sig i och med att det är min bostadsrätt. Sen är det ju även en nära vän till sambon som ska hyra så det underlättar också.

Nu väntas ett par veckor med renovering så har precis tagit fram blåbyxorna och tumstocken 😉

Svara

Ekonomisk Trygghet maj 11, 2012 kl. 04:20

Grattis till köpet!

Det låter perfekt att du börjar i liten skala och sedan jobbar dig uppåt.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Svara

Fredrik maj 11, 2012 kl. 06:06

Tack! 🙂 japp gäller att börja och sedan jobba sig uppåt. Nu har jag chansen att lära mig en hel del dessutom.

Svara

Frippe maj 13, 2012 kl. 09:23

Hej

Ledsen att göra dig besviken men det där är dömt att misslyckas. Du kommer bara kunna ta ut allmännyttiga priser för din bostadsrätt. Allt annat lika blir bostadsrätten en kostnad. Du har en rejäl hävstång på den eftersom att du har lån. Har det här med bostadspriserna sprungit dig förbi? Vill du äga fastigheter går det bra att göra det via börsens fastighetsbolag, det kostar dig i tid läs kvartalsrapporterna, och 99 spänn en gång.

Tror det kommer att gå åt helvete för dig dessvärre.

Svara

Fredrik maj 13, 2012 kl. 12:28

Hej Frippe.
Du verkar vara en trevlig och optimistisk typ! Intressant att du sågar min investering utan att veta en enda siffra kring affären. Gör du så med alla dina investeringar? I så fall kan jag tänk mig att du har det knivigt rent ekonomiskt. Och för det andra är lägenheten inte belånad. Och ditt tänk kring hvstång är visar ju på din okunskap.

Jag förmodar att du har ett överbelånat hus och kanske sitter i en jobbig sits. Hör av dig om du vill ha tips från en som kan 😉

Svara

Tompa maj 25, 2012 kl. 08:59

Alltid roligt och motiverande att läsa lite updates. Skulle vara intressant att läsa mer detaljerat om olika projekt!

Mvh Tompa

Svara

zappdanko november 14, 2012 kl. 09:55

Hej!!
Undrar hur du gör med adress på den andra?
Vem står där. Man får bara vara mantalskriven på en adress.
Vill lära mig. Tacksam för svar 🙂

Svara

Fredrik november 14, 2012 kl. 04:46

Hej!
Jag står skriven på min första bostad men mitt namn står även på dörren på den andra bostaden. Så tekniskt sett är man skriven på en och sen vad det står på dörren är ju upp till styrelsen 🙂

Svara

Erik mars 25, 2015 kl. 09:29

Hej!

Jag undrar om hur många bostadsrätter får man äga i sverige?
Finns det något lag om säger att man få äga fler bostadsrätter? om jag isåfall var står det eller om det finns någon hemsida?

Tack för svar 😀

Svara

Fredrik mars 31, 2015 kl. 05:00

Hej Erik, det finns inga begränsningar vad jag vet. Men det borde du kunna kolla med bostadsrätterna eller liknande organisatation.

Svara

Leif Sivander november 15, 2019 kl. 05:08

Hej
Hur beskattas uthyrningen. Det är ju inte din privatbostad så frågan är om du kan tillgodogöra dig de förmånliga skattereglerna med 40.000:- i schblonavdrag och beskattning av vinsten som kapitalinkomst.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: