Aktieportföljen växer

Jag brukar prata om pengamaskiner och har skrivit en rad inlägg i hur du själv bygger dina egna pengamaskiner. Idag har de allra flest en enda inkomstkälla vilket är en anställning som ger en inkomst mot den tid man i gengäld byter mot pengar. Många ser det som trygghet medan jag själv anser att det är samma sak som att lägga alla ägg i samma korg. För hur det än är kan de allra flesta bli av med jobbet idag.

Även om det kan vara tryggt så är det lönlöst om du en dag vill vara ekonomiskt oberoende. Då lär du istället låta de pengar du får in från olika källor i sin tur börja arbeta för dig. Det finns flera sätt att göra detta på så som att investera i aktier, fastigheter och andra tillgångar som ger en avkastning. Hur det än är så har vi ett begränsat antal timmar att förfoga över varje dag och byter du tid mot pengar lär du inte få mycket över till annat.

Kom ihåg, det handlar inte om att snåla och strunta i att leva här och nu, snarare att låta pengarna arbeta för dig på ett smart sätt.

Som ni vet bygger jag dagligen på mitt företag som fungerar som en pengamasking vid sidan av min anställning. Nu kräver den fortfarande en massa jobb för att växa och till viss del underhållsarbete, men det gör inget då det är en hobby som jag verkligen älskar att hålla på med.

I samma veva så investerar jag varje månad en stor del av lönen i min utdelningsportfölj, som en dag ska utgöra en viktig del i min passiva inkomst.

Realty Income ger utdelning varje månad

Ett bolag som jag börjat snegla mer och mer på är fastighetsbolaget Realty Income som är listat på USA börsen. Det är kort ett fastighetsbolag som investerar i fastigheter främst i USA och som har en litet tvist jämför med de flesta andra aktier, nämligen att de delar ut pengar varje månad istället för en gång per år.

Detta passar mig väldigt bra då det ger bra flöde med kapital in i portföljen varje månad, som sedan i sin tur kan återinvesteras.

Kursen har dessutom pressats tillbaka en hel del på senare tid vilket bara är positivt då jag nu får fler aktier för samma peng.

Då jag har både företaget nu samt en anställning ger det en hel del pengar över som alltså kommer investeras både i företaget för att få det att växa, men även i utdelningsaktier för att bygga på den pengamaskinen.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: