Anta en 30-dagars Utmaning!

Finns det något som du funderat på att göra under en längre tid men som du ändå inte lyckats tagit tag i? Eller den där saken som du alltid velat lära dig men där du inte vet vart du ska börja? Det kanske är något där rädslan på ett eller annat sätt hindrar dig? Dags att utmana dig själv!

En sida som jag ofta besöker är TED.com som erbjuder över 900 föreläsningar från kända och okända människor med ämnen som täcker allt ifrån exotiska växter i Afrika till hur du på bästa sätt kan expandera ditt företag. Den video som fick mig att lyfta blicken och fokusera lite extra kom från ingen mindre än Googles kända spam guru, Matt Cutts. Och nej det var inte SEO han snackade om utan om att utmana sig själv i 30 dagar, precis vad det här inlägget kommer handla om. För dig som är intresserad så hittar du en länk till klippet i slutet av detta inlägg.

 

Våga utmana dig själv!

Principen är väldigt enkel. Du tar dig an en utmaning att göra eller inte göra något under 30 dagar i streck. För att ta några exempel så skulle det kunna vara att inte äta godis, att cykla 1 mil varje dag eller varför inte lära sig ett kinesiskt ord varje dag? Möjligheterna är oändliga och det är bara du som som sätter gränserna.

 

Följ mina 30 dagars utmaningar

Något som kanske inte är helt oväntat är att jag är väldigt fascinerad av personlig utveckling vilket säkert märkts här på Legendarisk. Därför tänkte jag nu införa ett nytt segment som ska hjälpa fylla ut bloggen. Jag tänkte nämligen regelbundet köra dessa 30 dagars utmaningar vilket ni kommer kunna följa här. Jag garanterar inte att det kommer vara omöjliga utmaningar varje gång men jag ser det som ett unikt tillfälle att utvecklas med hjälp av detta. Ni kanske själva har idéer på lämpliga utmaningar vilket ni är mer än välkomna att dela med er av.

 

Första utmaningen!

Som en första utmaning tänkte jag slumpa fram en artikel på wikipedia varje dag som jag sedan ska lära mig. För er som aldrig gjort detta så finns det en funktion på wikipedia där man slumpar fram en av alla 400 000+ artiklar som finns. Kan bli hur galet som helst men säkerligen lärorikt. Spännande att se vad jag lärt mig 30 slumpade artiklar framåt. Kanske kommer jag hitta mitt nästa webbsideprojekt bland dessa, vem vet.

Här är länken till videon.

http://www.ted.com/talks/matt_cutts_try_something_new_for_30_days.html

Varför inte utmana dig själv du också? Vore otroligt roligt om fler bloggare ville göra något liknande. Om du är villig att testa så får du gärna lämna en kommentar eller skicka ett mail!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 12 comments… read them below or add one }

Mikael Jorkvist augusti 7, 2011 kl. 12:49

Skönt med utmaningar och skönt med inspiration.

Svara

Fredrik augusti 7, 2011 kl. 02:48

Precis, win win !

Svara

Seotjejen augusti 7, 2011 kl. 05:36

Kul utmaning! Skulle gärna testa något liknande (har velat det sedan jag läste Cutts poster om detta), men tycker inte jag har tid riktigt. Får bli vid ett senare tillfälle.
Lycka till! 🙂

Svara

Legendarisk augusti 7, 2011 kl. 07:30

Förstår lite hur du resonerar, men saken är den att oftast har man tid bara man ger sig an på det. Känner man att detta blir stressande kan man testa lite enklare utmaningar som inte kräver så mkt tid varje dag eller helt enkelt utmaningar som kan integreras i vardagen (cykla istället för bil etc).

Men om du ändrar dig får du gärna höra av dig så jag kan följa din utmaning 🙂

Svara

Nabil augusti 8, 2011 kl. 02:04

Mikael U bygger 30 sajter på 30 dagar. Sett inlägget? 😉

Svara

Fredrik augusti 8, 2011 kl. 06:14

Nope det har jag inte, så du får gärna länka 🙂

Svara

Johan augusti 9, 2011 kl. 12:41

Oj, kan bli en jobbig utmaning om man får upp 30 av dom längsta artiklarna på Wikipedia 😛

Svara

Legendarisk augusti 9, 2011 kl. 05:41

Haha sant, men har redan fått upp en del intressanta artiklar 🙂

Svara

Johannes augusti 9, 2011 kl. 09:48

Hej Fredrik,

Vill bara börja med att säga att du har en grymt intressant blogg. Vi snackar topp 3 av ALLA bloggar jag någonsin läst.
Du är riktigt bra på att hitta saker att skriva om.

Funderar på vad jag ska ta mig an som utmaning. Kanske att inte kolla Facebook, eller att äta en grönsak varje dag. I en hel månad. Stora utmaningar som kräver mycket tanke.

Svara

Fredrik augusti 9, 2011 kl. 07:52

Tack Johannes! Glädjer mig att du gillar bloggen! 🙂
Det finns mycket man kan utmana sig själv med i 30 dagar. Har redan kommit på saker jag ska utmana mig med när denna är klar. Riktigt utvecklande är det 🙂

Svara

Pavel augusti 16, 2011 kl. 11:54

Hej

Ville bara säga att du inspirerade mig med denna post. Jag började en utmaning för 5 dagar sen, en ganska enkel men ändå en utmaning som är lätt att slarva med tycker jag. Jag har börjat använda tandtråd :D! Nu använder jag det morgon och kväll och redan känns det som en helt naturlig sak att göra, nått som jag knappt gjorde förut. Spånar på mer utmaningar men har svårt att komma på nått inspirerande.

Svara

Fredrik augusti 16, 2011 kl. 06:07

Vad kul att kunna inspirera! Och din utmaning är ingen dum ide, alla sånna där saker är bra att få som rutin genom dessa 30–dagars utmaningar. Du får gärna höra av dig om du antar nya utmaningar framöver 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: