Använda adsense under lågsäsong

Jag har tidigare varit och luskat lite i det här kring säsongsberoende sidor, alltså sidor vars nischer har hög- och lågsäsonger. Skidor är ju ett sånt exempel och har man en sida om det ämnet så kommer man säkerligen göra fler sales som affiliate under vintern än under sommaren. Vissa affiliateprogram som är hårt säsongsnischade på detta sätt kan till och med plocka bort sina program under lågsäsongen vilket kan innebära att man inte har några produkter att promotea längre.

Så hur kan man då komma runt det här problemet? För egen del så blir det att successivt gå över till Adsense annonser när högsäsongen sakta men säkert klingar av för dessa sidor. För min del så har i alla fall detta visats sig ge betydligt högre intäkter än att försöka kränga produkter som ingen använder under dessa perioder.

Hur gör du när högsäsongen är över på dina säsongsberoende affiliatesidor?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

John juni 25, 2012 kl. 02:26

Finns väl ingen större vinst att satsa på sajter under långsäsonger. Bättre bygga på nåt bättre. Drar hellre in en random sale under för 50 spänn än låta adsense ligga och rulla och möjligtvis få in några kronor på en dag. Men det beror givetvis på vilken nisch du rör dig i.

Svara

Fredrik juni 25, 2012 kl. 03:36

Jag har i alla fall upplevt att jag tjänar mer genom att göra på det viset. Men precis som alltid i denna branch så är ingen sida lik den andra 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: