Årskrönika 2011 – Del 2/3

Det har som sagt hänt en hel del i mitt liv som ni kunnat följa här på Legendarisk.nu. De mesta jag tar upp här rör mina olika projekt och internetverksamheten som i lite drygt ett halvår utgjort mitt första företag. Riktigt rolig och lärorikt år måste jag erkänna och lika mycket som jag är nöjd med året som gått så ser jag fram emot det som komma skall. Men först tänkte jag gå igenom de mål som jag satte upp i slutet av förra året och se hur väl jag lyckats. Jag går igenom målen i den ordning jag presenterade dem för ett år sedan.

Webbutveckling

  • Eget wordpresstema (Ej uppnått): Här var tanken att jag skulle lära mig tillräckligt med programmering för att skapa mitt egna wordpresstema. Mycket hände under året men inget som tog mig i den här riktningen. Istället har jag fokuserat på andra saker som känts mer rätt för min verksamhet.
  • Lära mig CSS (Uppnått): Att lära mig CSS har gått av bara farten då jag pillat mycket med att få färdiga WP teman exakt så som jag vill ha dem. Måste erkänna att detta var ett väldigt luddigt mål då det är extremt svårt att mäta, jag menar när “kan” man CSS?
  • Serpen (Uppnått): Här var målat att jag skulle hamna i serpen med de tre nischsidorna som jag höll på med där i årsskiftet. Dessa ligger sedan länge i serpen.
  • Affiliatesida (Uppnått)För att bredda portföljen ville jag göra minst två affiliatesidor som skulle vara lönsamma i slutet av året. Totalt har det blivit 9 affiliatesidor som alla betalar sina omkostnader med råge. Med andra ord lyckat mål!
  • iPhoneApp (Ej uppnått): Ni kommer kanske ihåg att jag började läsa en kurs i applikationsutveckling. Krävs nog ingen einstein för att lista ut att detta projekt blev nedlagd pga tidsbrist och då jag kände att det inte riktigt var min grej. När jag en dag lanserar min första app så kommer jag med stor sannolikhet att outsourca arbetet.

Ekonomi

  • AdSense (Uppnått)Dra in 1000 kr i månaden via AdSense. Precis som jag misstänkte i början så har detta inte varit någon större utmaning. Men känns ändå fint att kunna kryssa för denna. För ska man dra in ex 30 000 kr en månad lär man först ha tjänat sina första 1000 kr.
  • Affiliate (Uppnått)Under årets gång ha tjänat 2000 kr via affiliatesidorna. Nemas problemas!

Träning och hälsa

  • Bänkpress (Ej uppnått)Klara 100 kg i bänkpress innan året är slut. Här skäms jag nästan lite grann. Jag har varit nära många gånger men inte lyckats hålla i träningen för att lyckas. Räkna med att detta mål kommer dyka upp även nästa år.
  • Simning (Ej uppnått): Här var målet att simma 2,5 km under ett träningspass. Kom upp i 2 km till jag tröttnade. 

Personliga

  • Lägenhet (Uppnått)Flytta ihop med tjejen i egen lägenhet. Flyttade ihop med tjejen vilket kändes hur bra som helst. Nu är vi påväg att flytta in i en ny lägenhet så målet blev nästan klarat 2 ggr om under detta år :)!

För att summera målen så är jag riktigt nöjd. Enda mörkzonen är träningsdelen där jag i och för sig hade lite klent med antal mål och där det ena var lite dömt att misslyckas. När det gäller övriga mål så är jag riktigt nöjd, framförallt de som rör inkomsterna i min enskilda firma. Ser verkligen fram emot att höja ribban ett par snäpp till nästa år.

Hur gick det för dina mål?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Rasmus december 29, 2011 kl. 09:35

Kul att du ändå har uppnått de flesta av dina mål. Där är nog fler än du som har problem med träningsmålen (inkludera mig själv) så det är inget att hänga läpp för 🙂 Jag hade som mål att få ett 6-pack på magen… Hur det gick ? Det pratar vi inte om.

Jag hade också adsense biten som mål. Men mitt mål var då att tjäna ungefär 100 kr varje dag så jag kunde plocka ut 3000 kr i månaden. Detta har jag uppnått 7/12 gånger under årets lopp och det får anses som ett starkt VG i mina ögon.

3000 kr betalar hela min hyra+el och vatten så det är grymt att man kan dra in såna summor på auto-pilot.

Det nya målet är att försöka tjäna mellan 4000-5000 kr på google adsense i månaden. Det är bara att kämpa vidare !

Ser förresten fram emot att läsa del 3/3 🙂

Svara

Fredrik december 29, 2011 kl. 12:52

Snyggt där med ditt Adsense mål! Inte illa må jag säga. Har du föresten några affiliateprojekt eller kör du renodlat med adsense?

Du lär ju lätt lyckas med 4-5k per månad om du bara kör på med samma race 🙂

Svara

Daniel januari 1, 2012 kl. 02:43

Grattis till inkomstmålen! Vad blir målen för 2012?

Och angående bänkpressen, ta och kika upp lite Starting Strength eller Stronglifts! 😉

Svara

Legendarisk januari 7, 2012 kl. 07:59

Tack Danne! Har läst en massa på Styrkelabbet och kommer helt klart ta med mig en massa tips därifrån till gymmet framöver 😉

Svara

Rasmus januari 7, 2012 kl. 02:52

Tackar för det 🙂

Ja, jag kör med affiliate också men de svenska nätverken går det trögt med. Då går det desto bättre med clickbank där jag under 2011 drog in mellan 6000-6500$.

Mitt “stora” mål under 2012 är att dubbla den inkomsten så jag kommer upp i nånstans mellan 12.000-15.000$. Högt mål men det är alltid kul att ha något svårt att sträva efter.

Uppnår man det känner man sig oerhört stolt !

Svara

Legendarisk januari 7, 2012 kl. 07:58

Oj det var verkligen inte illa! Kör du det i enskild firma eller aktiebolag med tanke på att det rör sig om så stora pengar?

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: