Att låta saker ta sin tid

Nu sitter jag med en kopp kaffe hemma i Sverige igen efter en otroligt skön semestervecka i Turkiet. Motivationsreserven är påfylld och rinner nästan över och min todo-lista som under första delen av sommaren varit relativt tom börjar sakta men säkert fyllas på med uppgifter. Men bara för att jag inte ägnat all tid åt min internetverksamhet så betyder inte det att jag legat på latsidan. Snarare har jag låtit saker och ting mogna och istället för att tåget har rusat på i full fart så har jag för en tid bara åkt med och njutit av utsikten. För ibland måste man titta i backspegeln och klappa sig själv på axeln för allt bra man åstadkommit. Därför tänkte jag nu skriva ett inlägg om vikten av att bara stanna upp emellanåt och njuta längs vägens gång. För ofta är slutmålet långt borta och man vill inte riskera att tåget spårar ur längs vägen.

Glöm inte bort att ha roligt

När jag tar mig an något så gör jag det till 200%. Jag vill att saker ska hända, helst snabbt och jag vill nå målen så fort som möjligt. Det finns både positiva som negativa saker med detta. De positiva är att jag får saker och ting att hända, jag sätter saker i rullning och får tåget att börja färdas i rätt riktning. Men accelerationen kan omöjligt vara lika stor hela vägen och med tiden kan jag bli lite frustrerad över att man kanske inte har samma fart som man hade i början. Det är de lite negativa även om jag lärt mig hantera det. Poängen här är att det är väldigt lätt att bara rusa på i högsta växeln med slutmålet framför sig och helt plötsligt glömmer man bort att titta ut emellanåt och glädjas åt allt som sker längs resans gång.

Tänkt dig en idrottare som tränar så mycket det bara går för att om två år stå på pallen i OS. Den här personen offrar otroligt mycket under de här två åren. Målet är ju otroligt lockande, en medalj i OS och man kan se framför sig hur glad man är när man väl står där på prispallen. Men är det verkligen rätt att slita som ett djur, offra så otroligt mycket för att glädjen och lyckan ska komma först om två år? Knappast. Det gäller att ha kul under de där två åren fram tills prispallen för vad är det annars värt?

Hitta ditt egna tempo

Jag antar att du precis som jag har klara mål framför dig. Ett skulle kunna vara att tjäna 1000 kr om dagen på AdSense, ett mål som för de flesta är väldigt långt borta till en början. När du efter att ha slitit i något år och äntligen nått dit kommer det säkert kännas jättebra men samtidigt kanske du tröttat ut dig på hela din business bara för att du glömde bort att titta ut emellanåt och njuta av tillvaron när du färdades med ditt X2000 i full fart.

Därför tror jag man ska hitta sitt egna tempo där du känner att du kan njuta av det du gör samtidigt som du rör dig framåt mot målen. Poängen är inte att man ska fylla sin ToDo-lista bara för att ha saker att göra. Se till att fylla den med saker som verkligen måste göras istället för att du ska ha en massa punkter att pricka av. Man ska heller inte vara rädd av att ta pauser emellanåt. Se till att ha kul så ska du se att slutmålet blir ännu roligare när du väl når dit.
Känner du att du har hittat ett arbetstempo som funkar för dig?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: