Blir Inte lyckligare av Pengar

En sak som jag insett för länge sen är att man (åtminstone jag) inte blir lyckligare av pengar. De gånger jag gjort bra affärer, skapat en hemsida som tjänat pengar så är det aldrig pengarna i sig som ger en den där riktigt härliga känslan. Snarare handlar det om det man åstadkommer.

Tar vi hemsidan som exempel så älskar jag när jag lyckas skapa en inkomstkälla från en idé. Det är verkligen skaparglädje för mig och att se sidan växa från “this is a wordpress site” som står på alla nya wordpress installationer till en full fungerande sida som tjänas pengar är riktigt magiskt på något sätt.

Samma sak gäller den där lyckade aktieaffären som man gör ibland. Här är det inte känslan av en massa pengar som gör mig glad. Snarare det faktum att jag lyckats med en bra affär, att magkänslan stämde och att analysen jag gjorde var rätt. Då blir åtminstone jag riktigt nöjd.

Men för den saken skulle så säger jag inte att pengar är oviktig. Jag vill bli ekonomiskt oberoende men inte för pengarnas i sig. Utan för TIDEN. För tid är en betydligt mer värdefull tillgång, förmodligen den värdefullaste vi har. Och i dagens samhälle så krävs det att man är ekonomiskt oberoende för att man helt ska rå över sin tid. Dit vill kommer jag nå.

Blir du lyckligare av pengar? Om ja varför, om nej varför inte?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 5 comments… read them below or add one }

Pengarochcash maj 8, 2012 kl. 06:50

Jag blir inte lyckligare av pengar utan jag blir och känner mig tryggare med mer pengar på fickan. Förklaringen till det är att det finns så mycket annat i livet som man blir lyckligare av.

/Pengarochcash

Svara

Fredrik maj 10, 2012 kl. 09:22

Bra svar! Visst finns det mycket annat man blir lyckligare av.

Svara

Erik maj 31, 2012 kl. 11:22

Det är ju alltid en defintionsfråga om vad det är som gör en lycklig. Gör pengar att man känner sig tryggare och tryggheten att man känner sig lyckligare så får man ju säga att pengarna gör en lyckligare.

Personligen så bli jag nog en liten gnutta gladare för varje extra slant som trillar in men jag skulle inte säga att det är någon jätteskillnad.

Svara

Rasmus juni 6, 2012 kl. 02:22

Håller till viss del med. Jag tror att pengar kan göra en lycklig i det korta loppet. Tjänar man t.ex 10.000 den ena månaden och nästa månaden dalar inkomsterna ner till låt oss säga 3000 kr så kommer man garanterat inte känns sig nöjd över att ha tjäna 10K förra månaden…

Själv blir jag glad när jag tjänar pengar. Det sporrar mig till att tjäna ännu mer pengar och håller motivationen på topp.

Så blir jag lyckligare av pengar ? Både jag och nej. Grejen för mig är att hela tiden öka mina inkomster för varje månad so m går och lyckas jag med detta blir jag en lyckligare människa också 🙂

Svara

Fredrik juni 7, 2012 kl. 08:51

Håller med att utmaningen att tjäna mer pengar är en stor drivkraft! Men det är just det de är och när man väl fått pengarna så tycker iaf inte jag att det känns bättre. Betydligt roligare att jaga utmaningen så att säga.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: