Boktips | Crush it – Gary Vaynerchuk

Då var tanken att jag skulle reflektera lite kring Gary Vaynerchuks bok Crush it som jag läst ut i dagarna. Har du missat vem denna sköna snubbe är så det bara att öppna google/youtube, skriva in hans namn och ta del av en massa matnyttigt som den är grabben skapat. Hur som helst tillbaka till boken.

Först tänkte jag gå igenom lite om hur boken upplagd, vad man får läsa om och sedan skriva lite om mina egna tankar kring den. Sen avslutar jag med en sammanfattning och betyg.

Bokens upplägg

Crush it kretsar mycket kring hur viktigt det är att man vårdar och bygger sitt personliga varumärke och varför man idag har väldigt stora möjligheter att lyckas med det man älskar. Ni som läst boken eller tänker läsa den kommer se att jag själv och mycket av mina värderingar här på bloggen är inspirerade av bland annat Gary.

Den första frågan som dyker upp och som jag tillsammans med många andra en gång ställt oss är – vad ska jag skriva om? Svaret är egentligen ganska enkelt och du hittar det hos dig själv, bland dina intressen och det som får dig att brinna av passion, det som du vanligtvis kan prata om i timtal utan att bli uttråkad. Passion är allt i den här branschen och som han nämner i boken sparar du väldigt mycket tid och samtidigt håller motivationen uppe genom att skriva om det du tycker om.

När du sedan kommit på vad du vill göra går Gary igenom alla olika verktyg och plattformar som kan vara till hjälp när du nu bestämt dig för att bygga ditt personliga varumärke kring just ditt ämne. Många av dessa har du säkert stött på innan, men det som är bra i boken är att han ger en tips på hur man ska använda dessa verktyg som kan göra stor skillnad för dig och ditt varumärke i längden. Många av dessa tips och sätt att tänka fick i alla fall mig att ändra på några av mina sätt att arbeta med mina hemsidor.

Efter att du kommit igång, börjat använda dina verktyg är det dags att göra en business av det hela – att få stålarna att rulla in. Även här går han igenom några av de vanligaste sätten att tjäna pengar på sin hemsida som exempelvis AdSense, affiliate osv. Också här bjuder boken på en rad tips där jag är rätt säker att du kan hitta några nya sätt att tjäna pengar på som du inte tänkt på tidigare.

Därför ska man läsa boken

Till vilka rekommenderar jag då den här boken. Först och främst skulle jag vilja säga till alla som läser den här bloggen. Mycket av det jag skriver om går hand i hand med det som tas upp i crush it, så gillar man mina inlägg kan jag varmt rekommendera den.

Ofta när jag läser böcker av den här typen så gör jag det för att inspireras och kanske få lite nya angreppssätt på saker och ting. Det kan vara små saker som att man får tips på hur man ska använda twitter effektivare osv. Det brukar alltid vara några nya saker man lär sig även om mycket av det som tas upp i boken är sådan som man redan känner till.

Sammanfattning

Crush it är en bok som passar utmärkt för dem som är i färd med att skapa sina första hemsidor, vill marknadsföra sig på internet eller kanske vill börja tjäna pengar på sin blogg. Det lämpar sig även till de lite mer erfarna som vill ha inspiration, motivation och några nya sätt att se på saker och ting inom onlinevärlden. Ett givet val när du redan lusläst alla artiklar här på Legendarisk.nu 😉

Boken går att köpa hos:

Adlibris 150kr

Bokia.se 156kr

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 5 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson mars 26, 2011 kl. 01:31

Gary är otroligt inspirerande och har man inte sett någon föreläsning med honom så rekommenderar jag absolut det. Gillar även hans korta video där han helt oförberett ringer upp ett företag som visar intresse att annonsera. Så enkelt kan det vara.

Tyvärr har jag inte läst boken ännu men den ligger på min lista.

Noterade även att du tagit bort datumet från länkarna. Glöm inte bort att peka om länkarna så att det fungerar igen.

Svara

Legendarisk mars 27, 2011 kl. 11:04

Håller med, mycket han går igenom är saker man kan hitta direkt på hans blogg. Dock tycker jag det är både inspirerande och roligt att läsa en bok av den här sorten.

Hehe jag ändrade min länkstruktur och insåg att det skulle bli lite kaos. Men skaffade broken link checker så nu tror jag det mesta är ordnat. Var egentligen rätt korkat av mig, alla pushar och sånt försvann ju också.

Svara

Stefan Nilsson april 3, 2011 kl. 11:17

Tänkte mest på att alla inlänkar har datumet /04/29/ vilket gör att samtliga pekar på 404-sidor. Bäst vore att peka om dessa genom htaccess så att länkarna räknas igen och besökarna kommer rätt.

Svara

Oscar Carlsson mars 26, 2011 kl. 08:58

Jag har läst boken Crush It och tycker den var OK. Boken är mycket bra om du inte känner till Gary, men om du har sett ALLA Garys videoföreläsningar på nätet kommer du inte lära dig så mycket nytt.

Jag håller med Fredrik och Stefan att Gary är galet inspirerande. Han höll mig vaken 64 timmar för att promote:a hans nyskrivna book – The Thank You Economy. (http://www.nosleeptillnumberone.com)Har beställt 3 böcker och kommer få dem hemskickade under nästa vecka. (Beställde från Amazon.com – obs. lång frakttid!)

Ser faktiskt just nu på att en intervju med Gary på ThisWeekIn – http://www.youtube.com/watch?v=iSSElYyIN5A

Om någon vill ha fler tips på bra intervjuer, föreläsningar av Gary Vaynerchuk är det bara att maila mig på mail@ocarlsson.com eller tweeta mig på @ocarlsson.

Här är videoklippet Stefan pratade om i tidigare kommentar där Gary visar hur en blogg kan tjäna pengar:
http://garyvaynerchuk.com/post/78967452/want-to-get-advertisers-on-your-blogvlog-go-and-get-it

Om du inte vet vem Gary är överhuvudtaget rekommenderar jag den här 16 min långa föreläsningen (Gary-klippet som publicerats på ted.com):
http://www.youtube.com/watch?v=EhqZ0RU95d4&feature=player_embedded

Svara

Fredrik mars 27, 2011 kl. 11:08

Kollade lite på dina livesändningar när du körde din nosleep grej oscar, du gjorde ett riktigt grymt jobb, galet inspirerande!

Tack för alla länktips där, har fortfarande en hel del klipp med Gary som jag inte sett ännu. Ser fram emot att köpa och läsa TYE sen 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: