Boktips | Rich Dad, Poor Dad – Robert T Kiyosaki

Nu ska jag tipsa om en bok som jag skulle säga är den allra viktigaste boken du kommer läsa inom ämnet pengar. För i dagens skola så missar man detta så viktiga ämne och istället för att tala om hur de rika gör för att bli just rika, snöar man in sig på saker som teknisk analys, invecklade fonder och allt möjligt krims krams. I Rich Dad, Poor Dad
vänder vi på steken och här berättar Robert Kiyosaki om hur vem som helst kan bli rik oavsett förutsättningar. Man får här följa Robert under hans uppväxt och hur han fick lära sig två olika sätt att se på ämnet pengar.

 

Lär dig de rikas knep!

Robert växte upp med två “pappor” som hade helt skilda sätt att se på ämnet pengar. Hans riktiga pappa, en välutbildad man med ett välbetalt jobb tog avstånd från all form av risk när det kommer till pengar. Han menade på att man skulle skaffa sig en utbildning, ett tryggt jobb och sedan leva med detta. Att investera pengar var en stor risk och något man skulle akta sig för.

Den rika pappan förhöll sig till pengar på ett helt annat sätt. Han menade på att man skulle satsa på det man älskade allra mest, istället för att göra det som folk förväntade av en. Att pengar skulle arbeta för en, istället för att man själv skulle arbeta för pengar är en av grundstenarna menade han på för att bli rik och oberoende av pengar. Att investera var inget spel, snarare ett sätt att långsiktigt låta pengarna arbeta och växa istället för att hela tiden vara beroende av att gå till ett jobb 8-17.

 

Att bli rik kräver inte tur

Jag tycker verkligen att Rich Dad, Poor Dad
är huvudet på spiken och det är så mycket grundläggande principer där som man måste känna till om man vill bli ekonomiskt oberoende. Det är verkligen inget hokus pokus eller svåra formler, men samtidigt är det så många som gör precis tvärt emot det Robert tar upp i boken.

 

Vem bör läsa boken?

Alla bör läsa den här boken! Har du inte redan gjort det, och samtidigt någon gång vill bli ekonomiskt oberoende så rekommenderar jag verkligen att du skaffar den.

Vill du bli ekonomiskt oberoende? Ta ditt första och kanske viktigaste steg. Läs boken!

Du hittar boken hos:
Adlibris 174 kr

Bokus 178 kr

Bokia.se 181 kr

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 12 comments… read them below or add one }

Sebastian augusti 22, 2011 kl. 12:46

Låter som en lärorik bok!

Svara

Fredrik augusti 22, 2011 kl. 03:30

Tro mig den är grym. Och inte speciellt svår heller. Helt klart ett måste i alla ekonomiintresserades bokhylla 🙂

Svara

Classier Corn augusti 22, 2011 kl. 02:57

Bra bokrecension!

Svara

Fredrik augusti 22, 2011 kl. 03:31

Tack Classier ! 🙂

Svara

philip augusti 23, 2011 kl. 03:15

Bra skrivet!
Det är vekligen är lärorik bok. Tänk om fler svensson lärt dessa enkla fundametala grunder. Det borde egentiligen vara en självklarhet det Robert skriver!

Svara

Fredrik augusti 23, 2011 kl. 07:38

Eller hur, borde helt klart få mer plats i skolan de fundamentala sakerna han tar upp där

Svara

Jonas augusti 27, 2011 kl. 12:59

Den där boken förändrade mitt liv, kanske bet innehållet extra hårt eftersom min egen far faktiskt är lärare..? Kan såhär i efterhand tycka att språket kanske inte alltid är det bästa, han upprepar sig ibland onödigt mycket och är lite ojämn på sina ställen. Trots det måsteläsning för alla som tycker att det är för mycket månad kvar i slutet av pengarna!

Svara

Fredrik augusti 27, 2011 kl. 01:05

Bra tankar där Jonas! Kan hålla med dig om att språket känns lite tamt under vissa delar. Men budskapet är så himla grymt att man kan smälta den biten. Denna bok fick även mig att inse hur man borde se på det här med pengar.

Svara

Olof augusti 30, 2011 kl. 07:44

Den där boken måste jag allt beställa, verkar ju väldigt intressant! En annan bok jag starkt kan rekommendera är “Vägen till ekonomisk frihet : första miljonen om sju år” skriven av Bodo schäfer. Jag har i vanliga fall svårt att ha ge mig tiden att läsa böcker men den fastnade jag verkligen för.

Svara

Fredrik augusti 30, 2011 kl. 07:49

Olof jag är säker på att du inte kommer ångra dig om du läser den här boken. Jag hade läst ganska mycket ekonomi innan jag läste denna, men sättet som robert förklarar saker i boken för att man verkligen förstår det här med pengar in/pengar ut och vad som skapar förmögenheter 🙂

Har inte läst bobo schäfers bok men har varit när att köpa den flera gånger. Kan helt klart bli aktuell för mig framöver .

Svara

Datingsidor januari 9, 2012 kl. 01:20

Boken finns ju numer även på Svenska ser jag. Är det vettigt att välja den eller är det risk att något av betydelse försvunnit i översättningen?

//Micke

Svara

Fredrik januari 9, 2012 kl. 07:51

Hej Micke, jag hade nog köpt den på svenska. Tror inte att det försvinner någon viktig poäng utan snarare är det nog enklare att ta in alla koncept 🙂 Grymt bra bok för övrigt, ska läsa om den snart igen.

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: