Börja Tjäna Pengar som Affiliate

pengar som affiliateJag får ofta frågan hur man kan börja tjäna pengar som affiliate. Ni som följt mig ett tag vet att en av mina inkomstmodeller i mitt företag är just att tjäna pengar som affiliate.

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur du kan komma igång och tjäna pengar som affiliate på din blogg eller hemsida. Sedan tänkte jag dela med mig av tips på hur du faktiskt lyckas tjäna pengar, metoder och tips som fungerar för mig.

 

Vad är Affiliate?

Först tänkte jag förklara lite enkelt vad det är vi pratar om här. Att vara affiliate innebär att du gör reklam för en produkt eller tjänst och får sedan provision om någon köper produkten eller tjänsten efter att ha gått via dina länkar.

Att köpa något via en affiliatelänk kostar inget extra för köparen, utan istället är det säljaren som ger en del av vinsten som tack för att du refererade kunden dit. Samtidigt så är det väldigt smidigt och fördelaktigt för säljaren med tanke på att de inte behöver betala något förrän en produkt eller tjänst blir såld. De behöver alltså inte lägga en massa pengar på reklam som inte konverterar.

Vad finns det då för fördelar för dig som vill tjäna pengar på det här sättet? Här tänkte jag nämna några.

  • Eftersom du är en mellanhand slipper du hantera fysiska produkter. Du slipper alltså ha hand om returer, frakter och logistik.
  • Du slipper lägga tid på att skapa egna produkter och kan därför komma igång direkt med att tjäna pengar.
  • Det är väldigt enkelt och billigt att komma igång. Du behöver inte lägga ut en massa pengar och bygga upp ett lager, utan här snackar vi om någon ynka hundralapp för en domän och webbhotell.

Hoppas du tycker det låter spännande, för de är det. Om du vill komma igång med att tjäna pengar på din blogg eller hemsida är affiliate ett utmärkt sätt.

 

Registrera dig Gratis på Affiliatenätverk

Det första du måste göra för att komma igång och tjäna pengar är att registrera dig på olika affiliatenätverk. Dessa nätverk samlar en massa annonsörer vars produkter du sedan kan göra reklam för och börja tjäna pengar på. Det är gratis att registrera sig på dessa nätverk så därför kan det vara en god idé att registrera dig på så många som möjligt.

Nätverken erbjuder olika typer av annonsörer så därför kan det vara bra att leta runt bland nätverken för att hitta annonsörer som har produkter som passar dina besökare.

Nu tänkte jag lista några av de större nätverken som jag använder mig av. Som sagt så är det gratis att registrera dig på dessa sidor, så gör det gärna på flera för att se vilka annonser de erbjuder.

När du signat upp dig på dessa nätverk är det dags att börja tjäna pengar!

 

Hitta lämpliga annonsörer

Din första utmaning blir att hitta annonser som passar dina läsare. En av de viktigaste faktorerna för att lyckas som affiliate är att ha relevanta produkter och tjänster. Det är verkligen A och O.

Med andra ord så får du utgå från dig själv och din sida. Har du en sida om träning och hälsa så är det stor chans att dina besökare är intresserade av just träning och hälsa. Med andra ord skulle du i det fallet kunna tipsa om kosttillskott som du själv använder. Leta därför efter lämpliga annonsörer hos de olika nätverken.

Vill du lyckas som affiliate så gäller det att du rekommenderar produkter som du verkligen står för och som dina besökare kan tänkas ha användning av.

 

Vart ska du placera affiliatelänkarna?

Nästa sak du kanske funderar över är vart du ska placera dina affiliatelänkar. Här finns det inget entydigt svar utan det gäller att testa och experimentera för att hitta det som passar på din sida för dina besökare.

Här kommer några generella tips.

  • Se till att verkligen ge något mervärde till dina besökare. Varför ska de gå genom just dina länkar? Ett utmärkt sätt kan därför vara att recensera produkter och i slutet av recensionen ta med en länk till själva produkten. Om produkten är bra och intresserar dina läsare så är chansen stor att de kan tänka sig att köpa produkten, inte minst efter att ha läst din recension. Men kom ihåg, var ärlig och rekommendera inget som du inte kan stå för.
  • Ett annat utmärkt sätt är att jämföra produkter och sedan ta med affiliatelänkar som sedan tar besökaren till respektive produkt. Genom att jämföra produkter så ger du mervärde åt besökaren med tanke på att de spar tid och slipper läsa och jämföra respektive produkt.

 

Vanliga nybörjarmisstag

Att börja tjäna pengar som affiliate är väldigt enkelt och spelar du korten rätt kan du tjäna väldigt bra med pengar, ganska så passivt.

Men det finns några misstag som jag själv gjort och som säkert många andra gör, framförallt i början. Här tänkte jag tipsa om saker som du vill undvika.

  • Rekommenderar ej relevanta produkter.
  • Spammar med affiliatelänkar.
  • Ger felaktig information.
  • Ger inget mervärde till besökaren.
  • Placerar länken enbart i början.

Som sagt så går det snabbt och enkelt att komma igång som affiliate. Det svåra blir att tjäna så mycket pengar som möjligt, något som kräver att du testar och experimenterar dig fram.

Hoppas du fått upp ögonen för affiliate och känner dig sugen att komma igång och tjäna pengar. Lycka till och lämna gärna en kommentar eller ställ en fråga.

(Foto: Ambert)

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 3 comments… read them below or add one }

Johan december 3, 2013 kl. 02:20

När man börjar med affiliate så gäller det att ha tålamod. Rom byggdes inte på en dag, de gör inte en bra affiliatesida heller.

Testa, testa och åter igen testa är ett bra recept för att lyckas som affiliatemarknadsförare.

Bra exempel på hur man använder affiliatelänkar på rätt sätt hittar man ofta hos kända bloggare som skriver om dagens outfit och sedan länkar vidare med sin affiliatelänk till Nelly eller någon annan webbutik där man kan köpa outfiten. Blir en win-win situation av de hela.

Jag själv livnär mig sedan två år tillbaka på min affiliateverksamhet. Det kan du som läser de här också göra, däremot så tog det mig tre år innan jag lyckades. Då höll jag mest på med det som en hobby.

När du väl lyckas med din hemsida som affiliate så får du betalt flera gånger om för ditt arbete.

Svara

Olof april 14, 2014 kl. 10:03

Jag saknar denna blogg 🙁

Svara

Fredrik april 28, 2014 kl. 08:52

Har varit en hel del förändringar i mitt liv på sistonde som gjort att bloggen tyvärr blivit lidande. Får se när den vaknar till liv igen.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: