Bostadsaffärer och Sparande

Tiden rent ut sagt springer förbi och redan har det hänt en del spännande saker för mig det här året.

Ni har ju tidigare kunnat ta del av min bostadsrätts affär där jag köpt en andra bostadsrätt, utöver den vi bor i som jag sedan renoverat och har lite planer för. Men det är inte vad detta inlägg är menat för.

Istället så har jag nu sålt vår tidigare lägenhet för att istället flytta in i en större trea. Detta innebär att jag kommer få mitt alldeles egna kontor! Med andra ord så kommer jag kunna jobba med företag betydligt smidigare här hemma. Så istället för att ha kontoret i soffan i vardagsrummet så har jag nu ett eget rum. Känns otroligt bra.

Nytt år brukar för många innebära ett försök att komma igång med ett sparande om man nu inte har ett sådant. För min del så kommer jag sakta men säkert fylla på kapitalförsäkringen hos Avanza i och med att jag får loss lite pengar från bostadsrätten.

Om man tänker på läget i ekonomin så känns det fortfarande ganska grått. Många större bolag varslar, vinstvarnar och har en allmänt tråkig syn på läget. För mig är det dock då man kan fundera på att börja investera, just när ingen annan tror på det.

Jag kommer fortsätta köpa på mig “stabila” bolag med hög utdelning. Några favoriter är fortfarande Ratos, Kinnevik, HM om den handlas för kring 200 kr.

Har inte helt bestämt hur fördelningen över sparande kommer ske varje månad. Av det totala belopp jag sparar varje månad så kommer runt 50% hamna i kapitalförsäkring. Resterande del kommer jag lägga på räntespar och då Avanzas Sparkonto + i det här fallet.

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: