Bra idéer när man minst anar det

Att sitta och klura på vad nästa stora projekt ska handla om brukar vara en tidskrävande historia. För mig så brukar det sällan vara vid dessa tillfällen som mina största projekt har kommit till, snarare tvärt om. När man gör något helt annat, kanske är ute och går, cyklar eller lyssnar på musik när man helt enkelt släpper fokuset på att hitta svar och låter tankarna vandra fritt, då kan de mest briljanta idéerna dyka upp.

Förkasta aldrig en idé!

Så fort en sådan idé dyker upp för mig brukar jag skriva ner den då jag oftast inte har tid att fördjupa mig i det hela på en gång. Alla dessa idéer samlar jag sedan i ett dokument, mitt så kallade “idéträsk” där jag valt att använda programmet Evernote som jag skrivit lite om tidigare.

Beroende på hur idéen ser ut så brukar jag skriva lite övergripande om vad den går ut på men även de första tankarna kring det hela som dyker upp. Det viktiga är att inte förkasta något till en början utan hur töntigt det än kan verka ska man skriva ner det för att vid ett senare tillfälle gå igenom “träsket”.

Ta hjälp av listan vid nya projekt

När det sedan är dags att starta nya projekt går jag igenom listan för att se om det finns ytterligare potential. Och förvånansvärt ofta har de bästa idéerna kommit just från idéträsket och som tur var så skrev jag ner dem innan de försvann.

Man behöver inte skriva sina idéer i något program eller ens på datorn. Ett bättre sätt kan vara att ha ett vanligt kollegieblock som man alltid har nära till hands. Fungerar minst lika bra om inte bättre.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: