Dags att börja med höst/vinter siterna!

Jag skrev för ett par veckor sedan ett inlägg som tog upp frågeställning kring hur pass säsongsberoende intäkter kan vara från hemsidorna. Beroende på hur pass nischad en viss sida är samt vilket typ av innehåll och inkomstbild man har kommer intäkterna variera med säsongen. Detta är ganska naturligt och har man haft en sida över ett år så brukar man kunna se trender utmed säsongerna för de flesta sidorna. Nu tänkte jag spinna vidare på det här med säsongsberoendet för webbsidor och diskutera hur man kan tänka när man skapar nya sidor.

Gör klart sidorna under lågsäsong

Jag brukar räkna med att en webbsida från registrering av domän till det att man skapat innehåll och sedan kan börja optimera med stenhårt länkbyggen tar cirka tre månader. Under dessa första tre månader lägger jag mest fokus på att skapa bra innehåll och optimera rent on-page mässigt. Detta innebär att om du vill skapa en säsongsnischad sida som ska tjäna bra med pengar redan under första året bör du tänkta till under vilken tid på året du börjar med sidan.

Låt mig ta ett exempel. Vill jag göra en hemsida om bra fiskeställen där jag ska försöka kränga fiskeprylar via affiliate så kommer ju sidan förmodligen ha flest besökare under sommarhalvåret, vilket därmed blir högsäsong för sidan. Det optimala vore då att börja med sidan redan under årets första månader, alltså januari-februari. Då hinner jag förhoppningsvis ha hunnit både skapa bra innehåll och byggt länkar så att jag placerat mig på en bra plats i serpen när högsäsongen sedan är här. Genom att ta den tiden på sig så minskar risken för att hamna i ett filter samtidigt som jag ökar chanserna att ligga bra i sökresultaten när högsäsongen väl kommer. Lyckas man med detta kan man sedan luta sig tillbaka och följa hur besökarna och därmed även pengarna strömmar in.

Underhåll sidorna under högsäsong

När högsäsongen väl är här för just din sida så kan du förhoppningsvis glädja dig åt en bra placering och därmed kan du ägna dig åt efterarbete så som att uppdatera sidan lite nu och då. Du kanske även vill testa lite olika annonsformat osv.

Ligger du bra placerad med dina sommarsidor?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 9 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson april 26, 2011 kl. 07:05

Du får fixa detta så att inte dina inlänkar går till spillo 🙂
http://www.wedholm.net/ta-bort-datum-i-wordpress-url/

Svara

Fredrik april 27, 2011 kl. 05:05

Men jag har ju inte datum i länkarna 😛 eller vad menar du?

Svara

Stefan Nilsson april 27, 2011 kl. 10:35

Du har haft. Gör följande sökning på Google:
site:legendarisk.nu

Alla dessa sidor pekar på en 404 nu.

Svara

Fredrik april 27, 2011 kl. 10:53

Jag får upp en korrekt sökning när jag kör site. :O

Svara

Stefan Nilsson april 27, 2011 kl. 09:45

Finns bara ett fåtal kvar eftersom Google har avindexerat resten. Ta tex följande sökning:

site:legendarisk.nu todo

Legendarisk april 28, 2011 kl. 05:30

Ah ok, men google lär väl fixa det med tiden antar jag? eller vad var det du mena att jag bör göra?

Tompa april 27, 2011 kl. 04:09

Bra tips, brukar lata sidorna mogna ett par manader innan jag bygger lankar. Skaffar du inga lankar alls under dom 3 forsta manaderna eller skaffar du enstaka lankar in mot din sida?

Svara

Fredrik april 27, 2011 kl. 04:31

Försöker att endast bygga enstaka länkar lite nu och då, det mera aggressiva länkbygget kör jag efter ca 3 månader.

Svara

tompa april 28, 2011 kl. 07:45

ok tack for tipset Fredrik!. Ett alternativ brukar vara att indexera en sida fran domanen medans hemsidan utvecklas for att spara tid.

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: