Dags att bredda webbhotelsportföljen

Har med tiden samlat på mig en hel del domäner och känner att det kanske är dags att bredda mig gällande antalet webbhotell. Det finns en rad anledningar att sprida ut sina hemsidor och för min egen del känner jag att det finns både ekonomiska och taktiska fördelar att göra så. Av egen erfarenhet så är fördelen med diversifiering av hemsidorna på flera olika webbhotell som följer:

  • Hemsidorna hamnar på flera olika IPn. Nu vet jag inte om det finns någon exakt studie kring detta men så som jag förstått det och vet att många andra också påpekar är att det kan vara bra ur SEO synpunkt att ens hemsidor som länkar till andra hemsidor fördelaktigt ska ligga på olika IP adresser, alltså olika webbhotell i detta fall. Antar att risken för att hamna i olika filter minskar om man gör på detta sätt om man nu använder länkbyggarmetoder som gör att man riskerar detta.
  • Inget webbhotell är perfekt och nertid är en del av vardagen. Även om det oftast är hög upptid för många webbhotell så åker sidorna ner titt som tätt i samband med uppdateringar osv. Har man däremot hemsidor på flera olika hotell minskar risken att alla sidor åker ner samtidigt vilket därmed borde öka intäkterna som man annars går miste om vid nertid.
  • Olika webbhotell olika möjligheter. En del har sina begränsningar och andra sina möjligheter. För egen del vill jag gärna kunna ha flera hemsidor på varje hotell. Om hotellet begränsas av att man bara har möjlighet till en sida per hotell så är det ingenting för mig.

Då är bara frågan vilket hotell jag ska utöka med. Finns ju en rad alternativ och inte alltid lätt att jämföra. Ska kolla runt bland alternativen som finns och sen se vad som passar mig bäst. Kraven som jag har är

  • Möjlighet till flera hemsidor
  • Enkelt och bra support
  • Prisvärt

Kanske har du något tips på ett bra webbhotell? I så fall får du gärna lämna en kommentar. Har för tillfället Binero.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 9 comments… read them below or add one }

Johan februari 6, 2011 kl. 11:35

Du får ta och testa Surftown i ett år tycker jag! Dom har ju rabatt på webbhotell och .se-domäner, blir 170 spänn för webbhotell och 20 .se-domäner i ett år, värt att testa iaf?

Glöm inte bort att du måste köpa alla domäner samtidigt när du reggar webbhotellet, annars får du betala fullpris för dom!

Svara

Fredrik februari 7, 2011 kl. 09:42

Låter ju sjukt prisvärt, men vad är haken egentligen? Ingen vidare förlängning efter året slut eller?

Svara

Fredrik februari 7, 2011 kl. 09:58

Kollade in det igen. Verkar ju riktigt bra och prisvärt. Ska tänkta mer under dagen.

Svara

Albin Stööp februari 7, 2011 kl. 01:28

Jag tipsar faktiskt om Loopia. Att administrera flera hemsidor är inget problem. Man behöver heller inte mejla supporten för att begära ut AUTH-codes som man behöver många andra webhotell, därbland Surftown och Active24. 🙂

Svara

Fredrik februari 7, 2011 kl. 03:10

Albin kollade in Surftown nu. Deras erbjudande är ju sjukt lockande med 10 kr per månad plus 1 kr per .SE domän första året. Har inte kikat in Loopia så mycket än.

Svara

Albin Stööp februari 7, 2011 kl. 10:45

Surftown är ett dåligt webhotell på många sätt. Inte minst att de tar 800 kronor för ett ägarbyte av en .se-domän när nästan alla andra webhotell tar 0 kr. Bara en sådan sak! Surftowns kontrollpanel är inte så rolig heller, Loopias är fantastisk 🙂

Men lycka till med ditt val i alla fall 😉

..just det! Surftown är skitdyra också.

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 10:17

Verkar som att många ogillar Surftown. Men det där med bytaravgiften antar jag att man kan gå runt genom att flytta domänen?

Svara

Nabil februari 8, 2011 kl. 01:24

Japp! Eller så säljer man inte vidare domänen bara 🙂

Fredrik februari 8, 2011 kl. 03:11

Men tänk om det är en riktigt superdomän nabil 😉 Men håller med dig, är mer för passiv inkomst än stor klumpsumma ;P

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: