Därför blir Du Fattig på Börsen

Är det inte Grekland som har slut på pengar så är det Spanien, Italien eller varför inte Cypern? Hela EMU soppan verkar aldrig ta slut, trots gedigna insatser och stödpaket till höger och vänster från valutaunioner och EU vänner. Tidigare så kände vi inte av den här röran på samma sätt som vi gör idag. Även om kursrörelserna kunde vara lika svängiga som Balder på Liseberg, så fanns det ändå fundamenta för att många företag gick bra. I de värsta fallen fanns det åtminstone tro på framtiden och att man faktiskt skulle göra vinster för året.

Men vad hände sen då? Ja, nu har man kunnat se de första effekterna av alla åtstramningar. Försiktigheten och att inte våga satsa ligger som en blöt filt över stora delar av världen. Visst, Kina går fortfarande bra – men kunde det gå bättre? Förmodligen.

Det rapporteras att Sydeuropa är dött för många företag, medan osäkerheten är överhängande i resten av världen.

Så vart vill jag då komma. Är jorden på väg att gå under? Knappast. Men det är nu du riskerar att bli fattig på grund av börsen. Eller om man vänder på steken, det är i sådana här lägen som rikedomar skapar. Jag har sagt det åtskilliga gånger förut, men det tål att upprepas flera gånger om.

Rikedomar skapas i dåliga tider som dessa. Jag har sett på så många forum att man ena veckan är optimistisk och ser alla möjligheter hos ett bolag, köper ett gäng aktier. Bara för att se kursen sjunka varav man då säljer med förlust veckan efter. Är detta ett vinnande koncept? Skulle inte tro det. Men de stora svägningarna och osäkerheten gör att folk tar beslut baserade på känslor och inte fakta – ofta dåliga sådana desutom.

Hur ska man då bära sig åt? Ja det finns ju inget givet svar där. Men man kanske ska kika på de goda vänner som lyckats tidigare och som fortsätter att lyckas. Ofta så är det väldigt grundläggande koncept som gör en till vinnare. En bra början kan ju vara att ta några steg tillbaka och reflektera kring begreppen långsiktlighet, köpa billigt och sist men inte minst – sälja dyrt.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: