Därför ska du göra bra innehåll till dina sidor!

Att bygga länkar är en krävande process, framförallt när man till en början inte har så många egna resurser som kan länka till ens nya sidor och samtidigt har man inte mycket att erbjuda vid ett länkbyte. Det tar tid att bygga upp både länkar och egna länkresurser, men med tid och tålamod så går det – tro mig.

Det här med att saker tar tid och att man måste ha tålamod är ett återkommande begrepp i den här branschen. Det ligger mycket sanning i  det men man ska komma ihåg att det inte bara handlar om att undvika straff som det är viktigt – tiden är även till din fördel om du gör rätt drag! Till en början kommer en stor del av dina inlänkar speglas av hur hårt arbete du lägger ner på just den punkten, men med tidens gång så kommer du med stor sannolikhet få hjälp på traven och nu ska jag förklara varför.

 

Det handlar om att ge och ta…

När du bygger en hemsida så har du förhoppningsvis en tanke på att sidan kommer vara till nytta för ett gäng människor. Skapar du en sida om att odla tomater så tror du ju att alla tomatälskare där ute kommer få användning för det du skriver om. De kanske till och med tycker det är så pass bra att de länkar till din sida under rubriken “bra sidor” eller “tomatodling” – grattis du har fått en naturlig länk! Och därför är det så viktigt att du hela tiden tänker på att punga ut en massa kvalitetssidor, att hela tiden skriva bra content!

 

Lite mer research men det lönar sig i längden

Detta kommer kräva att du gör lite mer research, är extra fokuserad när du skriver och givetvis kommer det ta lite mer tid. Men tro mig, satsar du på kvalitet så kommer du bli belönad flera gånger om. Skriver du bra texter som folk får användning för kommer dina sidor dominera i serpen pga alla naturliga inlänkar du till slut får. Snyggt jobbat!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 10 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson mars 21, 2011 kl. 10:15

Beroende på nisch så känner jag att det ibland kan vara oerhört svårt att få naturliga länkar. En av mina mer seriösa sidor är den om klamydia där jag la ner en hel del tid på att sätta mig in i ämnet. Tyvärr har den inte lyckats få en enda naturlig inlägg på 3 (?) år trots att den blivit besökt av tusentals besökare varje år. Liknande tendenser tycker jag mig ana på omTVserier där man mest tenderar att inkludera bilderna (min bandbredd) eller nämna nyheterna utan källa. T.ex. “läste idag att xxx”.

Vill man verkligen få naturliga länkar så bör man fokusera på politik eller entreprenörskap. Främst inom politik har man utvecklat en tendens att länka till allt och alla oavsett relevans till inlägget.

Nåja, lite klagande så på morgonkvisten. Jag tror absolut att kvalité lönar sig i längden men jag skulle gärna se en folkrörelse som uppmanade fler att börja länka. Har funderat på att påbörja ett sånt projekt på Affiliatenytt men har inte funderat alls på hur det ska läggas upp.

Svara

Legendarisk mars 21, 2011 kl. 10:36

Tråkigt att det inte gett så många naturliga inlänkar i ditt fall som du beskriver, antar att det alltid finns undantag. Dock så kvarstår poängen att dina chanser att få naturliga inlänkar givetvis ökar med bättre innehåll och att det därför alltid ska vara ett givet val tycker jag.

Sidorna som du beskriver kanske inte har samma bredd av exempelvis bloggare osv som gärna länkar. Du får helt enkelt vara den som drar igång den rörelsen i ditt fall och driva på alla bloggare att ge lite mer länkkärlek!

Svara

Rasmus / Tjäna Pengar På Internet mars 21, 2011 kl. 11:13

Det är nog där den svåra delen ligger. När man startar ett nytt projekt så vill man ju gärna få inlänkar så snabbt som möjligt…

Men jag har märkt att andra webmasters helst inte vill “boosta” några andra sidor än sina egna. Man vill inte hjälpa andra att komma högt för sökord som man själv vill komma högt för.

Helst svenskar! Dom vill inte gärna göra länkbyte eller dylikt.

Jag driver några webbsidor på engelska och där vill folk gärna göra länkbyte. Dom förstår att det är väldigt viktigt…

Svara

Fredrik mars 21, 2011 kl. 11:23

Jag har upplevt att det varierat stort huruvida folk är villiga till länkbyten eller inte. Inom ekonomi så har jag nästan bara haft bra erfarenheter men inom andra områden kan bloggarna exempelvis vara helt omöjliga, vissa är riktigt paranoida och tror att man är någon stor organisation som vill blåsa dem på pengar när man bara vill han ett simpelt länkbyte 😛

Svara

Björn Sennbrink mars 21, 2011 kl. 11:13

Innan det fanns bra tjänster för att “dela med andra” var det lättare att bygga länkar, typ så.

Svara

Fredrik mars 21, 2011 kl. 11:24

Hur menar du då? 🙂

Svara

Rasmus mars 21, 2011 kl. 02:47

Jag har också märkt att det varierar väldigt mycket men inom området SEO och marknadsföring är det ganska svårt att få til lett länkbyte tyvärr…

Skärpning SEO guys 😉

Svara

Fredrik mars 21, 2011 kl. 04:00

Inom SEO kan man ju tänka sig att alla vet vilka regler som gäller och att folk då blir mer krävande och vill ha mer än de flesta kanske kan erbjuda till en början.

Svara

Rasmus mars 22, 2011 kl. 01:27

Det har du rätt i. Men när du startade din legendarisk.nu, hur gick du då tillväga för att boosta din sida? Skrev du artiklar med en tillbakalänk, forum, bloggkommentarer?

Svara

Fredrik mars 22, 2011 kl. 07:34

Legendarisk är egentligen den enda sidan jag inte boostat direkt genom länkbyten eller så. Här försöker jag bara bygga upp naturliga inlänkar från folk som gillar det jag skriver. Sen försöker jag även vara aktiv inom communityn så som forum, kommentera andras bloggar osv.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: