Ditt eget Framgångsrecept

Du har säkert hört om någon som har förvandlat allt den åtagit sig till framgångssagor. Oavsett vad det varit så verkar det som att dessa personer följer något slags recept som bara inte kan gå fel. Det verkar inte heller vara något recept man kan googla på likt ett bakrecept. Vem kan då ge en ett sånt här recept? Jag tror svaret är närmare än vad man tror – jag tror att det är upp till var och en att bygga upp sitt alldeles egna framgångsrecept. Så därför tänkte jag nu berätta hur du kan gå tillväga.

Det är bra att göra misstag

En av de största missförstånden bland folk som arbetar med projekt är att ett negativt svar, alltså att det man prövar inte funkar är ett misslyckande. Helt fel skulle jag vilja säga. Om du kommer fram till vad som inte funkar så har du ju filtrerat bort möjligheterna till nästa gång. Att veta vad som inte funkar är lika viktigt som att tillslut komma på vad som faktiskt funkar. Det vanligaste exemplet är ju Edison som lär ha misslyckats tusen gånger innan han till slut hittade svaret på vad som kom att bli glödlampan. Man kan se det som tusen misslyckanden, men Edison lär ha sagt att han hittade tusen sätt att inte göra en glödlampa på. Väldigt tänkbart påstående.

Poängen här är alltså att du ska ta vara på de gånger som går fel eller inte som du tänkte dig, istället för att slänga bort dem och kanske tjura. För varje gång du gör något som inte funkar, detta kan vara en totalt misslyckad affiliateplacering, ett länkbygge som gjorde att du hamnade i filtret eller ett mindre unikt innehåll som gjorde att google slungade din sajt bakåt i sökresultaten. Alla dessa saker ska du ta vara på lika mycket som de saker du faktiskt lyckas med. För nästa gång du börjar på ett nytt liknande projekt kommer du vara lite bättre och förhoppningsvis nå lite längre, även om man ska räkna med att misstag hela tiden dyker upp.

Bra betyder inte alltid bäst

Precis som att du har gjort ett gäng misstag, så har du säkert lyckats med en del saker på första försöket. Detta är ju riktigt kul och bra för motivationen. Man lyckas till synes interagera AdSense på en sida perfekt och Googlestålarna bara väller in. Dessa stunder ska man ta tillvara på och växa med. Men se upp, det är farligt att bli bekväm och vill du bli bäst kan du inte nöja dig med “bara bra”.

Detta leder in på att man måste våga experimentera, även om man i nuläget tjänar pengar. Det behöver inte enbart vara annonsplaceringen, val av färg osv som gör att du tjänar bra. Det kan vara andra faktorer som spelar in med och därför ska man våga testa nya saker. Byt ut den där annonsplatsen och pröva dig fram. Antingen funkar det eller så blir det sämre, oavsett vad så har du återigen fått ett svar och kan utesluta det till nästa gång. Du har helt enkelt byggt på ditt framgångsrecept som du använder dig av.

Har du missat någon ingrediens?

Genom att pröva sig fram, göra misstag och analysera dessa så stärker man hela tiden sitt framgångsrecept. Jag tror inte att ett framgångsrecept är någon steg-för-steg guide över hur du ska gå tillväga, snarare så bygger den på din tidigare erfarenhet som jag pratat om innan. Varje gång du startar ett nytt projekt så vet du vad du bör undvika, du vet vad som funkar men samtidigt så tror jag att man ska vara öppensinnad. Våga lägga in lite nya ingredienser, det är så man utvecklas, när man helt enkelt lämnar sin komfortzon och testar de där nya sätten att lösa problemen på.

Sist men inte minst vill jag påpeka, gör det du älskar att göra. Hatar du att baka kommer du inte göra en god sockerkaka – hur bra receptet än är.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: