Drömmen om att leva på passiva inkomster

Hej alla! Nu var det ett bra tag sedan jag skrev om min dröm att leva på passiva inkomster. För lite drygt 7 år sedan startade jag den här sidan, legendarisk.nu där jag började dokumentera min resa mot att en dag kunna leva på passiva inkomster från olika källor. Nu har det gått ett par år så var står jag egentligen på den fronten? Det tänkte jag skriva lite om i det här inlägget!

Flera fastighetsaffärer avklarade!

Som ni kanske kommer ihåg så köpte jag för ganska länge sedan en andra lägenhet som renoverades och sedan såldes. Det blev en väldigt lyckad affär och starten på någon som skulle komma att bli väldigt lukrativt!

Efter detta har jag bott och renoverat 2 till lägenheter. Dessa var inte rena flippningar utan de kom lite mer naturligt av att vi behövde större boende. Med tiden och lite renovering så blev även dessa otroligt fina affärer som gjorde att kapitalet växte. Detta gjorde i sin tur att vi kunde köpa vårt drömboende, ett hus som vi idag lever i. Även detta har det funnits kapital att renovera och förbättra upp standarden rejält vilket har kännts otroligt bra.

Köp av en större fastighet då?

Jag ska villigt erkänna att jag varit och kikat på ett flertal flerfamiljshus samt hyresfastigheter men de har alla stuckit iväg i pris och varit omöjliga att räkna hem som bra affärer. De extremt låga räntorna har gjort att priserna på dessa givetvis slagit i höjden och för mig som vill bygga ett hyresbestånd att förvalta vill därmed inte se dessa orimliga priser där man enbart hoppas på att värdeökningen ska fortsätta.

Därför fortsätter jag att avvakta för att istället fokusera på mindre renoveringsprojekt likt de jag redan utfört. Här anser jag risken vara betydligt lägre om inköpspriset fortfarande är rimligt och renoveringen inte kräver allt för mycket insats.

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite mer om mina webbprojekt och hur dessa fortlöper!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: