Du stöter på Miljonmöjligheter Varje Dag!

Jag har på senare tid läst en del biografier från några av världens multientreprenörer som från grunden byggt upp företag som idag är värda miljarder. Blir alltid lika inspirerad av att höra personer som lyckats som entreprenörers berättelser och det fungerar som en stor källa till motivation för min del. Något som är extra intressant är att jag lagt märke till några saker kring dessa berättelser som många av dessa miljardärer verkar ha gemensamt.

Att kunna se möjligheter

Man skulle kunna tro att alla miljardärer skapade sina förmögenheter genom att komma på helt otroliga uppfinningar eller nya saker. Vad jag har erfarit från alla de biografier jag läst är att så sällan är fallet. Det handlar inte att ta fram den senaste it-produkten eller liknande. Istället så har dessa personer förmåga att se miljonmöjligheterna när de dyker upp! För dessa möjligheter dyker upp hela tiden i vår vardag, bara det att väldigt få ser dem. Alla är för uppe i sina egna saker att man kanske inte ens har en tanke på att man framför sig har en möjlighet som kan göra dig ekonomiskt oberoende.

Action, action och action

Om man nu ser en möjlighet som har chans att ge en rejäl avkastning på satsat kapital så är det ändå få som vågar ta steget att satsa och verkligen försöka. Här kan man se en tydlig trend hos de framgångsrika entreprenörerna att de tar initiativ och vågar.

Draknästet är ett svenskt program där innovatörer och personer med en affärside har möjlighet att pitcha och försöka ragga kapital hos några välbärgade investerare även kallade “drakarna”. Ett typiskt drag hos personer som inte får något stöd hos drakarna är de personerna som inte vågar satsa något själva. De begär en massa pengar av drakarna men är inte själva villiga att satsa ett öre på sina idéer. En entreprenör som inte riskerar något kommer knappast ge lika mycket som en som riskerar en massa själv och om inte ens de själva är villiga att tro och satsa på sin idé varför skulle någon annan då göra det?

Utbildning absolut inte ett måste

Det är väl ganska känt vid det här laget att många av världens superentreprenörer saknar eftergymnasial utbildning eller har hoppat av universitetsutbildingen. Mark Zuckerberg, Bill Gates osv. Samtidigt så tror jag man har en otrolig nytta av en utbildning i många lägen. Jag själv är snart klar med min civilingenjörsexamen vilket känns väldigt bra.

Vilken egenskap anser du vara viktigast för att lyckas som entreprenör?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson januari 30, 2012 kl. 02:40

Personligen tror jag inte att kunskapen är så viktig som kontakterna man får under utbildningen. Så gott som all information du får genom universitetet finns idag tillgänglig genom internet och kurslitteratur med några få undantag såsom case studies och föreläsningar från företag.

Däremot kommer man i kontakt med en mängd företag, föreläsare som arbetar inom branschen och lär känna människor som i framtiden kan komma att bli värdefulla för dig. Nu säger jag inte att man ska ha en baktanke utan snarare se det som en bonus att känna personer som kommer arbeta i branschen.

Svara

Fredrik januari 30, 2012 kl. 08:49

Håller med dig Stefan, det är precis som med många jobb också. Vet fler personer som byggt upp gedigna kontaktnät på sina jobb som de sedan använt när de startat eget.

Men samtidigt så är det nog ingen som skulle lära sig det man lär sig under ex. 5 år på civiling. utbildning på egen hand.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: