Dubblar antal Sidor, Tripplar Inkomsten!

Nu gott folk tänkte jag dela med mig av lite statistik över hur det går för min lilla internetverksamhet. För nya läsare så kan jag lite kortfattat berätta hur det hela började och vad jag gjort hittills. I slutet av förra året startade jag min första sida. Jag var helt främmande för SEO, WP och allt som kan tänkas ingå i den här branschen. Men med tiden lärde jag mig allt eftersom, och efter att ha lagt åtskilliga timmar på min första sida bestämde jag mig för att testa på det här med AdSense för första gången. Det blev en hit med tanke på hur pass grön jag ändå var och stålarna började sakta med säkert trilla in.

 

Fler sidor under våren

Våren kom och jag bestämde mig för att starta några affiliateprojekt. Samtidigt hade jag nu gjort två nya MFA sidor där samtliga tjänande alltifrån några kronor till större belopp dagligen. Riktigt kul och motiverande. I mitten av maj hade jag gjort mina första sales som affiliate vilket gav ett rejält skjuts i inkomstgrafen.

 

Så hur ligger det till nu?

När det kommer till MFA sidor så har jag dubbelt så många mot i våras som tjänar pengar. Samtidigt har jag ökat intäkterna från denna del med över tre gånger så mycket. Detta känns självklart otroligt givande. Kan även tillägga att jag har runt tre rena affiliatesidor som också bidrar till den totala inkomsten.

Det är alltid kul när det går framåt för verksamheten och jag hoppas kunna expandera ännu mer innan året är slut.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 21 comments… read them below or add one }

Johan augusti 16, 2011 kl. 12:24

Härligt att det går bra för dig 🙂 Det är alltid roligt att se att man tjänat pengar medan man gjort annat även hur lite det är.

Svara

Legendarisk augusti 16, 2011 kl. 06:01

Visst är det kul när det går framåt. Och det gör att man blir mer och mer inspirerad att expandera och jobba vidare 🙂

Svara

Johan augusti 16, 2011 kl. 09:37

Mja.. det beror på.. själv blev jag lite lat när det gick framåt för mig 😛

Svara

Fredrik augusti 16, 2011 kl. 10:59

Jaså. 😛 jag vi är alla olika. Men mycket vill ha mer brukar ju oftast stämma för folk 😉

Svara

Johan augusti 18, 2011 kl. 05:50

Jajo, det göre väl 🙂

Tompa augusti 17, 2011 kl. 12:28

Alltid inspererande att lasa om lyckade satsningar!

Svara

Fredrik augusti 17, 2011 kl. 05:41

Roligt att höra tompa 🙂

Svara

Yasa augusti 17, 2011 kl. 12:17

Inspirerande inlägg, som Tompa säger.

Skönt att det gått bra och att stålarna rullat in. Man ska inte vara för girig och tänka att man drar hem storkovan direkt. Utan det kan ta flera år innan man börjar se “seriösa” pengar för ens slit.

Svara

Johan augusti 18, 2011 kl. 05:51

Om det tar flera år innan du börjar se “seriösa” pengar för ens slit så tycker jag du ska byta bransch.

Svara

Legendarisk augusti 18, 2011 kl. 04:37

Ofta är det ju exponentiellt, så när det väl släpper för många gör de det stort så att säga.

Svara

Yasa augusti 18, 2011 kl. 07:22

Johan, seriösa pengar är stora pengar. Inkomster du kan leva på.

Du skrev på Nabils blogg och frågade hur lång tid det tog sedan han började med seo/affiliate marknadsförning, att nå 10k helt passivt. Det tog ett par år, och då la han ner hela sin själ på det. Du går också i skolan, glöm inte det. Jag tror knappast att du tjänar stora pengar på din sida om hemma bio system. Så underskatta aldrig “seriösa pengar”.

Svara

Legendarisk augusti 18, 2011 kl. 08:59

PRecis. Jag tror också att man får räkna med ett par år med gediget arbete för att få pengar man kan leva med som är någorlunda stabila. För jag tror att just stabiliteten tar tid då vissa kanske tjänar sjukt mkt ena månaden och lite den andra. Att få en balanserad inkomst tar nog tid.

Svara

Yasa augusti 18, 2011 kl. 11:38

Kunde inte uttryckt mig bättre, Fredrik.

Tack! 🙂

Johan augusti 19, 2011 kl. 12:55

Hemmabiosystemsidan är bara en sida jag testat SEO på, inge stora pengar i den sidan nej.

Tänker inte diskutera hur mycket jag tjänar men det är bra mycket mer än vad du tror.

Svara

Yasa augusti 19, 2011 kl. 01:15

Testat eller testar?

Jag tror helt ärligt att du inte tjänar stora pengar på din sida om varken hemmabiosystem eller hjämkameror. Kolla bara själv på hjälmkamera.com

Sajten leverar typ ingen kvalité förrutom ett stycke text med 2 AdSense enheter. Den tjänar du ju knappast stora pengar på heller, av vad jag tro iaf.

Helt ärligt, Johan. Det är många här i denna bransch som bara omsätter “fick pengar” på AdSense / Affiliate. Det är pengar som dem inte lever på i vanliga fall. Det är därför dem “flesta” av alla som sysslar med detta har ett IRL-jobb vid sidan om.

Vill heller inte störa Fredrik med så många kommentarer men diskussioner är bra.

Johan augusti 21, 2011 kl. 12:59

Jag provade på SEO men orkar inte med sidorna. Dom får bara ligga där. Har andra business som genererar mina inkomster och ja, jag kan leva på dom.

Fredrik augusti 21, 2011 kl. 02:57

bara kul när det blir diskussion på bloggen. Alla har rätt till en åsikt

Seotjejen augusti 17, 2011 kl. 06:42

Vad roligt! Fortsätt i samma spår, så blir det ju ännu bättre resultat! 🙂

Svara

Fredrik augusti 17, 2011 kl. 09:35

Tack och det ska jag :)!

Svara

Philip december 14, 2011 kl. 11:00

Kul att det rullar på med dina sidor. Jag kör själv än så länge nästan enbart med adsense eftersom jag tycker att det är den simplaste vägen till att skapa en sida som drar in passiva pengar.

Jag börjar dock titta mer och mer på att även skapa affiliatesidor. Jag förstår att du kanske inte vill skriva vilka sidor som du tjänar pengar på genom affiliatelänkar, men det skulle ändå vara roligt om du ville höra av dig!

Tack för en intressant blogg, jag har läst många utav dina inlägg ikväll! Jag kommer tillbaka,
Mvh Philip

Svara

Fredrik december 15, 2011 kl. 11:33

Kul att du gillar sidan, det uppskattas! Kan tillägga att andelen affilatesidor ökat rätt markant på sistonde. Vill inte vara allt för beroende av Google att pengarna ska rulla in 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: