En Investering som inte kan Misslyckas

Som bekant så investerar jag i en hel del saker. Varje månad lägger jag pengar i en kapitalförsäkring där jag investerar i aktier jag tror på. Ni har även kunnat läsa om min investering i en bostadsrätt som jag nyligen renoverat. Jag återinvesterar även en hel del pengar i mitt företag, för att detta ska växa och bli ännu större.

Jag kan även konstatera att jag gjort många bra investeringar genom åren, samtidigt som jag även gjort flertalet dåliga. De bra har varit givande rent ekonomiskt, medan de dåliga varit givande i form av den lärdom jag fått av det.

Att hitta bra investeringar har varit enklare vissa gånger och svårare andra. För mig har det många gånger handlat om att vara långsiktig och inte hela tiden byta positioner. Däremot ska man ha klart för sig att det inte finns några garantier, hur långsiktig man än är. Det finns till exempel flera aktier som visat sig vara dåliga affärer trots att man ägt dem i en herrans massa år.

Men hur hittar man de där bra investeringarna som aldrig misslyckas? Jag har i alla fall hittat en sådan, en investering som egentligen inte behöver kräva så mycket pengar i insats.

Jag pratar om att investera i sig själv! För mig har det varit en väldigt bra investering genom åren. Investeringar behöver inte handla om att de ska ge pengar direkt, utan kan ha ett indirekt värde som det många gånger är fallet för när det gäller att investera i sig själv.

Jag har alltid gillat att utbilda mig vilket ledde till att jag valde att studera på universitet. Denna investering gjorde sedan så att jag fick ett välbetalt jobb. Det gav mig alltså inte pengar i sin direkta mening, men indirekt i och med min lön från jobbet.

Jag har även investerat mycket i min kunskap kring företagande och bokföring. Detta ledde till att jag startade mitt egna företag som sedan ger en inkomst varje månad. Min kunskap kring detta är något jag hela tiden återinvesterar i genom att köpa och läsa böcker kring ämnet.

Ska jag vara helt ärlig så tror jag att alla mina investeringar jag gjort med pengar direkt, så som aktier, bostadsrätt osv, skulle misslyckas betydligt oftare om jag inte investerat tid och pengar i mig själv och min kunskap om ämnena.

Av den anledningen kommer jag hela tiden fortsätta investera i just mig själv, då jag vet att det ger bäst utdelning, även om det inte handlar om utdelning i form av pengar.

Oavsett om du investerar i aktier, fastigheter eller annat så hoppas jag du investerar i dig själv också. Och kom ihåg, det behöver inte vara att lära sig om just ämnen som kan ge dig pengar, det kan vara ett gymkort du skaffar åt dig själv, en kurs i yoga eller en kurs i att laga nyttig mat.

Hur investerar du i dig själv?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: