En liten helguppdatering

Då var det återigen fredag och helgen ligger framför oss. Har den gångna veckan tampats med en tung förkylning som nu äntligen börjar ge vika. Har även varit mycket att göra i skolan vilket det periodvis är och som då innebär mindre tid till egna projekt. Dock ser det ljusare ut för det senare framöver.

Håller för tillfället på med två till tre likartade sidor fast inom olika nischer som jag tror kommer kunna ge enorm länkkraft efter ett tag. Är väldigt långsiktiga projekt som både kommer vara roliga, användbara och bäst av allt – i princip helt besöksgenererat innehåll (ingen artikelkatalog). Med andra ord så kommer dessa ligga och puttra vid sidan av och inte kräva allt för mycket tid när jag väl satt skutan i vattnet så att säga.

För övrigt så har jag sett över arbetsmomenten i olika webbprojekt. Har insett att vissa delar tar väldigt lång tid och samtidigt är mindre roliga, samtidigt som jag lägger på tok för lite tid när det kommer till andra delar. Om man ska generalisera momenten lite så ser det ut ungefär som följer.

  • Projektplanering, hemsidans struktur och uppbyggnad – är oftast den del jag gillar mest att göra. Hur ska sidan se ut, hur gör jag den så användarvänlig som möjligt osv. Helt enkelt vad syftet med sidan är.
  • Innehåll till sidan – Att skriva content tar oftast väldigt lång tid. För att få ett bra innehåll till sidan krävs både bra research som bra skriven text. Som sagt så tar detta mycket tid. Men är ändå en väldigt viktig del. Funderar på att eventuellt anlita någon av alla duktiga contentskrivare där ute. Skulle kunna spara tid åt mig vilket gör att jag kan lägga den tiden på viktigare delar i projeken vilket kan betala sig många gånger om över tid.
  • Marknadsföring – Sidan ska framförallt vara bra för besökaren men även google ska se den som bra för att man ska placera sig bra i sökresultaten. Detta är den stora källan till trafik. Detta innefattar alltså onpage optimering som länkbyggande. Det här är en bit som jag lägger lagom med tid på men samtidigt skulle behöva lägga ännu mer tid på. Vissa sidor ligger alldeles för långt efter när det gäller länkbygge.

Jag tror det är viktigt att man ser över vilka delar man är bra på och vilka delar som kanske inte alls ger resultat i förhållande till den tiden man lägger ner på det. Om man skulle se detta som ett företag vore det perfekt att ha en person som är expert på varje moment. Detta är lite av målet framöver.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Fredrik februari 11, 2011 kl. 04:40

Helt klart värt att sikta in sig på det som man är bra på och leja andra att göra resten. Dock kan det vara lite knivigt i början när man inte har ekonomi till det. Men helt klart värt när man byggt upp ett kapital. Kör hårt bara!

Svara

Fredrik februari 11, 2011 kl. 05:02

Exakt Fredrik! Nu i början finns det ju inte på kartan att man ska kunna leja ut något. Men framöver kan man ju hoppas att man har mer pengar till sånt 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: