Ett nytt webbhotell

Ska försöka samla mig lite så att detta inlägg inte blir allt för negativt och gnälligt. Men är nämligen såhär att jag hoppade på Surftowns pangerbjudande med gratis webbhotell i ett år samt .SE domäner för endast 1 kr styck. Riktigt billigt i mina ögon. Det finns även här möjlighet till att ha flera hemsidor på samma webbhotell vilket var ett viktigt krav från min sida.

Hur som så skapade jag ett konto och fick välkomstmail ganska snabbt. Men där slutar min lycka för hittils har det bara varit problem. Nu beror säkert många problem på min egna tekniska inkompetens i detta fall men tänkte ändå ta upp dem.

  • Flytt av domän. Lite av tanken med ett till webbhotell var att sprida redan befintliga hemsidor på olika ip-adresser. Detta borde ju inte vara speciellt svårt. Har försökt flytta en adress dit nu utan framgång. De har en guide på sidan men den verkar inte stämma med hur det ser ut i verkligheten.
  • Registrerad adress inte registrerad? Jag registrerade ett antal .se domäner och en av dessa verkar inte har gått igenom. Det är nämligen så att när jag söker på adressen så står den som ledig och går att registrera igen. Jaha?
  • Installera WP. Jag arbetar nästan uteslutande med WP och när detta ska installeras med deras så kallade “1-click” installation läggs installationen i domän.se/wp. Alltså hallå? Vem vill ha det så?! Inte jag i alla fall.

Så för tillfället är det en rad frågetecken som snurrar kring. Försöker kommunicera med Surftown men utan framgång än så länge. Hoppas det löser sig.

Så tips till er på Surftown.

  1. Ni vill bli störst i Sverige. Börja i så fall med att bättra på adminpanelen. Alla i sverige är inte hackers så en användarvänlig adminpanel är att föredra. (Förebild i detta fall Binero)
  2. Fixa WP installationen. Den ska väl läggas direkt under domänrooten? Antar att så är fallet 99 fall av 100.
  3. Snabbare support tack.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 11 comments… read them below or add one }

Jonas februari 8, 2011 kl. 11:46

When you pay peanuts you get monkeys, tyvärr… =/

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 12:02

Jo jag antar det :/

Svara

Mary februari 8, 2011 kl. 02:49

Betalade också för ett antal domäner varav en inte är registrerad ännu, även om det ser ut som så i kontrollpanelen. Har kontaktat support och väntar nu på svar. Angående WP-installationen, jag rekommenderar att du testar manuellt. Bara att ladda upp innehållet via FTP. Jag litar faktiskt mer på manuellt arbete i detta avseende 🙂

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 03:00

Jo blir FTP framöver. Dock känns det för deras del väldigt dumt att ha det så. Dock verkar jag inte kunna ta bort den gamla WP mappen..hmm 😛

Svara

Mary februari 8, 2011 kl. 05:49

Förresten, läste på WN i denna tråd att man inte kan installera i root via one-click på Surftown. Antingen får du installera som du gjort och sedan flytta, eller göra som jag sa via FTP 🙂

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 07:15

Där ser man. Men känns ju riktigt ologiskt att de har på de viset 😛

Svara

Kimppa februari 8, 2011 kl. 04:07

Tror jag står över på denna. Blir lite skeptisk efter att ha läst WN-tråden om SurfTown.

Svara

Fredrik februari 8, 2011 kl. 07:15

Jo förstår det. Men ska försöka se själv hur det är. Skriver nog ett inlägg om det framöver.

Svara

Pierre februari 9, 2011 kl. 06:34

Du är välkommen till ett lite mindre webbhotell när som Fredrik!

Svara

Fredrik februari 9, 2011 kl. 08:06

Tack för erbjudandet 🙂

Svara

Johan / City Network februari 16, 2011 kl. 04:54

Tror att alla vi webbhotell kan bli bättre när det gäller att göra en flytt riktigt smidig. Det har dock blivit bättre och med auth-koder ska det gå lätt värre. Men som sagt tycker som du – det borde bli än bättre.

Lycka till!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: