Experimentera med AdSense

De flesta innehållssidor som jag gör används tillsammans med Google AdSense för att förhoppningsvis generera några kronor eller åtminstone betala sina omkostnader. Vissa sidor genererar såklart mer än andra och att lägga in själva AdSense-annonserna är i sig inte speciellt svårt. Däremot så är det intressant att se hur bra annonserna konverterar, alltså hur många klick man får per ett visst antal besökare. Här är det inte bara att slänga in annonsblocken någonstans på sidan och tro att det ska generera klick utan man måste analysera sina besökare och sina annonser för att se vad som funkar för varje specifik sida.

En populär annonstyp är att man har en ruta om ca 300×250 i början av själva innehållet. Jag har själv provat lite andra varianter men tror att just den här har potential. Därför ska jag nu testa den på några av mina sidor och se om det blir någon skillnad. Framöver ska jag även jämföra annonser på riktigt vis med såkallad A/B test där man alternerar två olika annonstyper och ser vilken som blir bäst. Många bäckar små och även om det bara ger några fler klick per dag så kommer det i längden göra enorm skillnad. Om en viss annons visar sig ge 20% fler klick och du implementerar detta på 10 eller kanske 30 sidor så kommer det göra en enorm skillnad – tänk dig ett år.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 3 comments… read them below or add one }

Johan december 30, 2010 kl. 10:12

På tal om adsense, hur lång tid ska det ta innan dem godkänner/nekar ens ansökan? Jag har väntat på det i minst en vecka nu, men ingenting händer. Kan det vara för jag blev avstängd för ca. 4-5 år sedan som dom inte hanterar min ansökan?

Mvh

Svara

Fredrik december 30, 2010 kl. 11:18

För mig tog det nog lite drygt en vecka. Tror nog inte att det skulle ha med din avstängning att göra, ibland tar det nog bara lite tid. Så vänta en vecka till och har de inte accepterat då så är det bara maila dem.

Svara

Johan januari 1, 2011 kl. 10:23

Okej, jag får ta och maila dom. Det har gått säkert en och en halv vecka sedan jag ansökte nu. Tack för svar.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: