Få tillbaka motivationen

Bland det roligaste som finns när man håller på med ett projekt är när motivationen är på topp och allt bara flyter på – man är inne i ett flow och bara känner att inget kan gå fel just nu. Det är en väldigt bra känsla som kan få en att prestera på topp och få otroligt mycket gjort. Dock kommer det stunder och dagar då man kanske känner att allt står en upp till halsen, man har mycket att göra men känner kanske att man har varken lust eller ork att göra något. Inte ens den där motivationen som man haft ser ut att hjälpa. Kanske har man kört fast med ett problem som man tänkt och tänkt på i flera dagar men inte kommit någon vart med.

I dessa stunder brukar jag försöka släppa allt jobb om det är möjligt och göra något helt annat. Ibland kan det vara en hel dag där man bara släpper tankarna på alla projekt och gör något roligt och annorlunda. Detta skulle kunna vara att man åker skidor eller snowboard, skridskor, fiskar eller helt enkelt saker som inte på något sätt är förknippade med det man dagligen jobbar med inom sina projekt.

Resultatet av detta kan ibland vara helt enastående. Istället för att pressa sig själv och fortsätta arbeta vilket leder till att man inte får något gjort, man löser inte problemet och kommer inte framåt så får man istället ny energi. Man rensar tankarna vilket ibland kan leda till att man kommer på lösningen på det där som man funderat över så länge. Ofta kan det vara så att när man fokuserar stenhårt på att försöka lösa ett problem och kanske snöar in sig på ett visst spår så blockar man kanske en annan typ av lösning vilket sen kommer fram när man slutar tänka på det. Rätt magiskt faktiskt.

Några tips för att behålla en långvarig motivation

Det absolut mest triviala när det gäller motivation skulle jag säga är att man har tydliga uppskrivna mål. Man vet vad man vill och man vet hur man ska ta sig dit. Genom att sätta upp tydliga mål har man hela tiden en klar bild på vad slutprodukten ska bli och därmed en guidning som leder en även när motivationen kanske inte är på topp.

Ju mer man fokuserar på sina mål desto viktigare blir dem. En sak som fungerar för många är att varje morgon gå igenom sina mål, kanske kan man kryssa för något mål man klarat men framförallt att man hela tiden håller motivationen uppe genom att vara medveten om vilka mål man har och hur man ska uppnå dessa. Testa själv att gå igenom dina mål så ofta du kan.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: