Fallande bostadspriser, arbetslöshet? Fallskärm på!

Oj Oj Oj, sänkt kreditbetyg för USA. För första gången någonsin kan man idag läsa på de flesta nyhetssidor. Det vi ser nu är början på något historiskt. Men istället för att titta ut över kanten och fundera på hur ont det kommer göra att falla ska jag istället försöka se vilka möjligheter som kommer att öppna upp sig på en lite längre sikt.

Situationen med bostadspriserna

Bostadspriserna har som bekant stigit rejält de senaste åren. Dock har man den sista tiden kunnat ana en bruten trend där priserna på vissa håll till och med fallit. Personligen tror jag att vi kommer få se fallande bostadspriser under hela 2012. För min del innebär det att när jag själv ska köpa bostad om 1-2 år kommer kunna få ett riktigt bra ingångsläge.

Arbetslösheten?

Men hallå var vi inte nyss under stark ekonomisk tillväxt med minskad arbetslöshet och starka bolagsrapporter. Jo det vill i alla fall jag minnas och man ska inte glömma bort att många bolagen är starkare än någonsin. Men samtidigt får man inte underskatta det som händer i världen vilket säkerligen kommer dra med många bolag i fallen.

Så hur kommer det då bli med arbetslösheten? Jag tror inte vi kommer se ett direkt fall här i Sverige den närmsta tiden, däremot kan det likt bostadspriserna falla till slutet av våren/ början av sommaren 2012.

Hur blir det för oss webbfolk?

Tack och lov att webbside snickrande inte är en kapitalslukande bransch. Med andra ord kan man vara lugn att ens verksamhet inte kommer gå under pga av dåligt kassaflöde. Däremot tror jag företag kan bli mer restriktiva när det kommer till annonsering. Ett tapp mot årsskiftet i CPC osv kan nog vara möjligt.

Vart finns då möjligheterna?

Folks fokus kommer den närmsta tiden vara på att rädda det som räddas kan. Att ryckas med i sådan panik är aldrig klokt utan brukar alltid kosta mer än vad det smakar. För egen del kommer jag till hösten lansera flera nya hemsidor, oavsett om många områden via AdSense kommer betala mindre. Det skulle bara kunna leda till att många fler lägger av och konkurrensen om det heta områdena minskar.

När väl tåget börjar tuffa på igen vill i alla fall jag stå redo på perrongen med mer krut i bagaget än någonsin. Spännande tid framöver!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 5 comments… read them below or add one }

Yasa augusti 6, 2011 kl. 02:17

Sen beror ju det på hur mycket man har sparat. Vi webbfolk har ju som bekant sajter som kan värderas upp till 10k – 250k, om man tänker på inkomsterna man har på sajten och sedan säljer av den.

Det gäller att hålla i hatten och köra smart. Verkar som att du har stora planer på G och hösten. Avslutningsvis gillar jag slutet. ” När väl tåget börjar tuffa på igen vill i alla fall jag stå redo på perrongen med mer krut i bagaget än någonsin. “…Well! 🙂

Svara

Fredrik augusti 6, 2011 kl. 03:12

hehe eller hur. Det må verka skrämmande men möjligheterna som eventuellt skapas är galet många tror jag.

Svara

Yasa augusti 6, 2011 kl. 07:11

Jo, det tror jag med. Men allt man har och äger, kan man förlora innan men ens har hunnit reagera. Men hur som helst så hoppas man ju som individ att man klarar sig, med råge..

Svara

Tompa augusti 6, 2011 kl. 06:29

Bra skrivet! “When there is blood on the streets buy real estate”

Svara

Legendarisk augusti 6, 2011 kl. 10:26

Så sant så sant 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: