Finns alltid hopp för påbörjade webbsidor!

Du har säkert varit med om att man lagt ner otroligt med tid och energi på en sida under uppstartsfasen. Man bara sprudlar av inspiration och vet precis vilket resultat man väntar sig. Men sen, mitt i allt så bara försvinner den där härliga känslan och byts ut mot en tråkigare och att man helt plötsligt tycker att idén inte var så bra trots allt. Orsakerna kan vara flera, kanske hade du gjort för dålig research över konkurrensen varav du sedan inser att top 20 hos Google innehas av hårt arbetande SEO folk. Eller du kanske helt enkelt lessnade ur för att det är så ruskigt tråkigt att skriva om myror som din sida nu råkar handla om. Vad bör man då göra för att rädda skutan så att arbetet man ändå lagt ner inte är förgäves? Här kommer några tankar.

 

Ta reda på orsakerna

Det första steget blir nog ändå att ta reda på orsakerna till varför man helt plötsligt befinner sig i den tråkiga situationen. Ibland kanske svaret är så lätt att man helt enkelt arbetat på tok för mycket och behöver andas lite varav lösningen blir att lägga det hela åt sidan en vecka.

Nu är det nog inte alltid så enkelt. Andra orsaker kan vara som jag nämner lite tidigare att ämnet är så otroligt tråkigt. Tror att detta är väldigt vanligt hos oss som skapar webbsidor. Jag har sagt det förr och kommer nog säga det många gånger. Man ska göra saker man älskar och ingår virkning inte i den kategorin tycker jag att man ska leta på andra ställen efter innehåll till sidan.

Vilka möjliga lösningar finns

Men hur tråkigt ett ämne nu kan vara för en själv så finns det tillfällen då man råkar snappa den där gulddomänen samtidigt som man upptäcker att konkurrensen är förvånansvärt låg. Då ska man inte passa på den möjligheten bara för att ämnet inte råkar vara det man brinner för. Det finns nämligen en enkel lösning som heter outsourcing. Idag kan man komma undan väldigt billigt och samtidigt få kvalité om man låter någon annan skriva texterna åt en.

När du är osäker på intäktsmöjligheterna

Låt oss säga att du har en sida som du jobbat på någon månad, fått ihop några sidor med text men ändå är rätt långt ifrån klar med det innehåll du tänkt dig. Samtidigt börjar du tveka på om AdSense egentligen betalar speciellt bra inom den här nischen. Jag har en del sidor där detta har varit fallet. Lösningen har blivit att jag implementerar AdSense på sidorna och sedan låter de vara. För en sak är då säker, tiden är på webbsnickarens sida.

Nu behöver du inte längre fundera på om klicken på annonserna betalar tillräckligt bra, för med tiden kommer du få svaret. Det intressanta här är att jag vid flera tillfällen blivit positivt överraskad när sidor som jag helt gett upp hoppet för helt plötsligt börjar dra in en hel de pengar.

Låt inte arbetet rinna ut i sanden

Nu har jag gått igenom några situationer där inspirationen av någon anledning dör ut och man överväger att överge sitt projekt. Oftast så finns där en alternativ lösning och det sämsta man kan göra är att låta sidan ligga halvfärdig utan någon som helst möjlighet till intäkter. Då har du bara skapat dig en kostnad. Se över möjligheterna och gå vidare är mitt tips!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 3 comments… read them below or add one }

xKurdi1 juni 12, 2011 kl. 11:25

Kunde nog inte förklarat mig bättre själv. Man skall göra det man älskar. Gör man inte det, kommer man inte långt. Tyvärr, som du säger, är det vanligt att vi som sysslar med detta, bara skrapar massa sajter, huller om buller.

Har känt som du tog upp, flera gånger. Det som ger mig stark motvation är när man ser att sidan börjar dra in intäkter. Då tänker jag, Om jag kunde… (Hoppas du förstår!)

Svara

Fredrik juli 3, 2011 kl. 07:47

Hehe precis som du säger. Följ det du älskar och pengar kommer med 😉

Svara

Alexander juli 26, 2011 kl. 07:11

Jag hanterade för ett tag sedan hela 25 stycken (!) hemsidor vilket helt enkelt tog kål på mig. Försökte få dessa att ranka väl hos Google vilket jag lyckades ganska bra med faktiskt.

Men jag insåg till slut att jag omöjligen skulle kunna klara av att underhålla en så pass stor mängd hemsidor under en längre tid.
Vilket resulterade i att jag sålde iväg i princip alla dessa sajter för att satsa på större projekt.

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, men jag har hittat en lösning på detta problem. Den är att försöka se in i den ljusa framtiden och faktiskt inse att intäkterna KOMMER att anlända efter allt hårt jobb.

Mvh

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: