Fördelar och Nackdelar med Direktannonsering på dina Sidor

Det finns lite olika sätt att tjäna penar på sina sidor. De mest populära är förmodligen att använda AdSense samt vara affiliate. Men en egentligen äldre och ofta bortglömd modell är att ha direktreklam på sidorna. Alltså att annonsören betalar ett belopp för att synas en viss tid. Själv så har jag använt mig av direktannonsering på en del sidor och tycker det finns både för och nackdelar med det. Här tänkte jag ge mina tankar kring detta och varför det kan vara bra att använda sig av direktannonsering istället för övriga intäktsmodeller.

 

Fördelar med direktannonsering

Den första fördelen (som även kan ses som en nackdel) är det faktum att man säkrar en inkomst. Är du affiliate så ger du ju faktiskt gratis reklamplats på din sida tills det att du sålt något via din länk. Genom att erbjuda direktannonsering så får du betalt oavsett om reklamen leder till några sales för annonsören. Är du duktig att ta betalt så kan detta vara väldigt lönsamt.

En annan fördel är att det blir väldigt passivt. När du väl lagt upp din reklam så behöver du inte bry dig om att optimera din annonsering. Är du affiliate så bör man alltid testa olika annonsplaceringar, färger och liknande men detta slipper du här med tanke på att du redan fått betalt.

Nackdelar med direktannonsering

Då kommer vi till nackdelarna som jag ser det med detta annonsformat. En självklar nackdel här är att du begränsar intäktsmöjligheten. Ofta får du ett bestämt belopp och har därmed inte chans att tjäna mer och det skulle visa sig att dina länkar genererar många sales hos annonsören. Är du affiliate så finns det ju inget teoretiskt tak om dina länkar leder till många sales.

Den andra nackdelen är att man binder upp sig med denna modell. Har man ett upplägg där annonsören betalar månadsvis så kanske det inte är något problem, men är det längre annonsperioder så som ett halvår eller kanske ett år så blir man bunden att ha strukturen och den annonsen under en lång tid. Dyker det då upp en väldigt attraktiv affiliatemöjlighet så är man kanske låst.

Det finns som sagt både för- och nackdelar med detta format. Jag måste ändå säga att jag gillar det och ofta kan man kombinera affiliate och direktannonsering om man gör det snyggt. Då får man det bästa av två världar.

Använder du dig av direktannonsering?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: