Förhandlar med Banken

Som ni kunnat läsa tidigare så är jag i gång att köpa min första lägenhet. Då jag kommer belåna ca 75% av värdet tänkte jag samtidigt passa på att flytta över lönekonto, visakort samt företagets bankärenden till en ny bank. Just nu håller jag på att förhandla med Handelsbanken då jag tycker det verkar vara en bra bank och framförallt då jag gillar deras Enskilda firma paket som kostar 600 kr per år. Då får man ett bankgiro, handelsbankens business card och lite annat smått och gott.

Även om jag har sparpengar som täcker upp hela värdet på lägenheten så ville banken ha mer säkerhet. Då mina enda inkomster just nu är den enskilda firman och CSN vilket de inte får räkna som en inkomst ville de att jag eventuellt flyttar över mina sparpengar och aktier från Avanza.

Detta är jag dock inte villig att göra då Avanza har helt oslagbara priser på courtage och alla sparformer att det skulle vara en enorm förlustaffär för mig. Att jag sedan har aktierna i en kapitalförsäkring skulle jag bli tvungen att sälja alla innehav (man kan endast flytta pengar in och ut från en kapitalförsäkring) skulle detta kosta pengar samtidigt som jag antar att jag skulle dubbelbeskattas dels då jag satte in pengarna på KFen hos Avanza och sedan när jag öppnar en ny KF hos Handelsbanken och sätter in pengarna där. Därefter skulle jag punga ut Handelsbankens courtagavgifter för att köpa tillbaka allt. Nej där var jag inte villig att ge efter.

Att få lånet ska inte vara något problem men vill ändå kunna få rätt bra villkor så ska därför tänka ut något tills nästa gång jag pratar med banken. Som sagt ska till mycket för att jag ska överge Avanza.

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

JobbochFirma februari 23, 2012 kl. 01:08

Hm, intressant läge.
Har du jobb på gång?
Jag är ju på väg att sluta jobba och har funderat på att det kan vara bra att maximera lånen nu, ifall jag skulle behöva i framtiden.

Vet du hur de reagerar om man har lån men blir av med jobbet? De kan inte direkt kräva in lånen direkt då…

Fantastiskt vilken skillnad det är att ha jobb och inte i bankernas ögon. Som att man har en evig pengaström bara för att man fått jobb.

Svara

Fredrik februari 26, 2012 kl. 08:27

Jag har svårt och se att de skulle göra något efter du slutar jobba, men däremot tror jag det är smart att maximera lånen innan du slutar precis som du är inne på 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: