Ger villa möjlighet till köp av framtida fastighet?

När vi nu köpt ett hus så innebär det att vi bundit betydligt mer kapital i bostaden än vi hade tidigare i lägenheten. Samtidigt så innebär det även att lånemöjligheterna med denna villa som säkerhet ökar rejält, jämfört med lägenheten som inte var värderad till i närheten av detta belopp. Drömmen om att köpa den första hyresfastigheten känns kanske inte så nära just nu, men har samtidigt aldrig känts så möjlig som nu, låt mig förklara.

Att vi nu äger en villa som vi förhoppningsvis kommer bo i de kommande 10 åren om inte mer, innebär en trygghet. En trygghet för min familj där vi och våra framtida barn har ett underbart hem att växa upp i. Samtidigt så är den stora fördelen med att investera i fastigheter att du kan använda andra personers pengar, i de flesta fall bankens. Precis som när du köper ett hus eller en lägenhet kräver banken att du går in med en viss del själv.

Då tänker jag lite så här. Idag har vi inte villan fullt belånad. Vi kommer renovera den vilket säkerligen kommer höja värdet på den. Med detta tänker jag mig därmed i framtiden att låna till insatsen på hyresfastigheten med villan som säkerhet, samtidigt som banken går in med resten. Med andra ord kan jag då köpa en fastighet utan att behöva binda något eget kapital, samtidigt som jag får all avkastning själv! Det blir med andra ord oändlig avkastning på egen insättning med tanke på att den är noll!

Detta ligger något år framåt i tiden, men vem vet, det kanske är snarare än jag tror.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: