Halvtid för 2011 års Målsättning!

I slutet av förra året satte jag upp ett gäng mål för 2011. Vi har sedan en tid tillbaka passerat halvtid för årets mål så jag kände att det var läge att se över dessa. Jag tänker inte gå in exakt hur jag ligger till med respektive mål men jag kan helt klart erkänna att det har gått över förväntat på många punkter. Detta är givetvis riktigt kul.

För att öka utmaningen till hösten och få nya riktlinjer att jobba mot tänkte jag göra en halvtids uppdatering där jag lägger till några nya mål. Jag har alltid varit en målinriktad person och känslan av att kämpa mot ett högt uppsatt mål för att en dag nå den är riktigt härlig. Man bör alltid ha nedskrivna mål att arbeta mot, eller åtminstone idéer om vart man vill vara en period framåt. Det handlar inte om att inte leva i nuet, jag anser att man ska njuta och ta tillvara på varje dag, men att känna att man utvecklas och går framåt är otroligt viktigt och om inte annat motiverande. Nog om det, här kommer de nya målen.

 

Nya mål för 2011

    • AdSense: Tjäna över 3000 kr i månaden enbart via Google AdSense. Som ni vet så satte jag i början av året detta mål till 1000 kr så nu höjer jag ribban med tre gånger så mycket.

 

    • Affiliate: Mitt tidigare mål för den här delen var att under årets gång ha tjänat 2000 kr via rena affiliatesidor. Det nya målet kommer vara att tjäna 2000 kr per månad vilket borde ge er en hint om hur det gått hittills med denna satsning.

 

  • 30-dagars utmaningar: Som ni kanske läst så har jag börjat med något som kallas 30-dagars utmaning. Det går helt enkelt ut på att man gör eller inte gör något under 30 dagar i streck för att helt enkelt utvecklas. Målet här blir att ha gjort 3 st utmaningar under 2011, och då räknar jag in den jag håller på med nu.

Hur ligger du till med dina mål? Har du lagt till några nya eller kanske helt struntat i några gamla? Dela gärna med dig!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 15 comments… read them below or add one }

Olof augusti 27, 2011 kl. 08:30

Verkar ju gå kanonens för dig, väldigt roligt att höra! Hur många timmar lägger du på denna verksamheten i veckan, för detta ligger väl vid sidan om antar jag?

// Olof

Svara

Fredrik augusti 27, 2011 kl. 08:34

Tack Olof, jo måste säga att det framåt :). Det är väldigt olika, nu under sommaren har det blivit högst en timme om dagen med undantag för vissa dagar. Detta då jag jobbat väldigt mycket. Men min filosofi är att göra något varje dag för att komma framåt 🙂

Svara

Stefan Nilsson augusti 27, 2011 kl. 08:58

Kul att det går bra! Själv har jag under sommaren kommit långt med hur min arbetsdag ser ut. T.ex. så har jag ordnat snabbare bokföringsprogram, automatisk backup, todo-lista, rensat mail, kalender och rent allmänt städat upp (slängt TV, skänkt till loppis, etc) samt prioriterat mina projekt. Detta är inget som syns på inkomsterna ännu men gör under för själen. Jag har även sålt ett par domäner på Missdomain – en tjänst jag borde börjat utnyttja långt tidigare.

Angående mina inkomster så satte jag i veckan upp målet att varje månad, de kommande sex månaderna, öka inkomsterna med 35% gentemot vad jag tjänade föregående månad. Det kommer bli tufft men jag har redan idag en handfull projekt som placerar sig riktigt bra bland sökresultaten. Kan jag bygga lite länkar av hög kvalité till dessa samtidigt som jag skapar mer innehåll (för att placera mig på fler sökord) så bör det inte alls vara ett omöjligt mål.

Innan årsskiftet ska jag dessutom vara klar med min e-bok (inom nischen hälsa) som kommer spela stor roll för min satsning på nyhetsbrev och AdWords.

Svara

Fredrik augusti 27, 2011 kl. 09:29

Wow låter som en sjukt spännande höst som väntar dig Stefan. Måste säga att jag är så otroligt imponerad över din disciplin och förmåga att hitta på nya saker. Kommer med spänning följa dig och dina mål.

Ditt inkomstmål låter som en bra utmaning. Men man får inte glömma bort vilken enorm kraft ränta-på-ränta effekten har. Låt oss säga att du under januari månad tjänar 1000 kr. Februari ska du då tjäna 1350 kr. I december är den siffran uppe i 27 000 kr. Rätt galet med andra ord. Ett bra alternativ till det är att jämföra mot förra årets intäkter, något jag inte kan göra dock men att i så fall ha ökat 35% mot samma månad förra året.

Svara

Stefan Nilsson augusti 28, 2011 kl. 08:57

Visst ger det en mer korrekt bild av hur inkomsterna har ökat men samtidigt känner jag att det är dags att expandera. Idag har jag inte ekonomin till att leva till 100% på mina affiliateinkomster och målet är därför expandera kraftigt i sex månader för att därefter kunna klara min budget med god marginal. På måndag börjar jag studera igen och vill därför helst undvika att behöva ha ett jobb vid sidan av studierna. Även om det är bra med pengarna så stjäl det tid och energi från både studier och vänner.

Nu har jag hittat nischer som jag trivs med och där jag vet att det finns pengar samtidigt som grunden i sökmotoroptimeringen är klar. Istället för att hela tiden fokusera på nya projekt och metoder för att bygga länkar så har jag ett fåtal projekt där det ska skrivas bra innehåll och byggas länkar av väldigt hög kvalité.

Det är väl egentligen två stora problem med min affiliatesatsning senaste 2 åren – nämligen att jag har lagt alldeles för mycket tid på att hoppa från nisch till nisch samt försöka hitta den “ultimata” metoden för att få inlänkar. Resultatet blir att mycket tid kastas bort på bloggar och forum samtidigt som projekt läggs ner eftersom jag försöker göra lite på många sajter vilket gör att jag aldrig fick förstaplatserna.

Svara

Fredrik augusti 28, 2011 kl. 02:25

Jag kan känna igen mig mycket i det du skriver stefan, framförallt det där med att hoppa mellan nischer och då är det lätt att missa de guldklimpar man faktiskt sitter på.

Det är nog bra att göra en analys över hur ens arbetsmetoder ser ut och framförallt hitta sina tidsbovar som stjäl en massa tid. Skrev ett inlägg om det för ett tag sen.

Svara

Yasa augusti 27, 2011 kl. 11:21

Schyssta mål.

Att omsätta 3K på AdSense är ju inte helt omöjligt 🙂

Hur ser ditt uplägg ut idag, Fredrik. Jag menar då om du kör med 1 MFAdsense sajt och sedan flera MFaffiliate sajter? Börjar själv överväga AdSense mot AFfiliate eftersom affiliate är “säkrare” pengar. AdSense bannar dem och liknande efter deras egna humör känns det som.

Tack vare detta inlägg skrev jag ner lite av mina mål.
Några av dem är bl.a:
Ha 2 affiliate sajter till December månad (som rankar högt osv)
Sälja av några domäner.

Tror det kommer gå bättre när jag har skrivit ner mina mål nu. Innan körde jag bara på vad jag tänkte 🙂

Svara

Fredrik augusti 27, 2011 kl. 01:02

Jag tycker att mål är A och O för att veta vart man vill och få en att tänkta i rätt banor. Och framförallt är det viktigt att skriva ner dem så man har sina mål att gå tillbaka till. Att bara hålla dem i huvudet leder lätt till att de ändras eller att man glömmer bort dem.

Kul att du tog tag i det och skrev ner några mål, är säker på att du kommer jobba mer aktivt mot att uppnå dem då.

Mitt upplägg just nu är att jag har ett par sidor som är i den färdiga fasen, alltså rankar bra och tjänar pengar. Sen har jag ett gäng sidor som är under uppbyggnadsfasen där vissa behöver innehåll, vissa behöver åldras och vissa behöver fler länkar för att ranka bättre. Försöker hela tiden ha nya sidor på gång inom nischer jag tror på och där det finns pengar.

så går det lika bra som det gjort första halvåret borde det inte vara omöjligt alls. 🙂

Svara

Yasa augusti 28, 2011 kl. 01:34

Ja, det tycker jag med. Har länge velat sätta upp mål så det var dags nu. Ibland är det skönt att bli påmind av någon 🙂

Tror också att jag kommer jobba mer aktivt nu. Har något att sträva efter. (även om man hade det förut med men inte i samma grad).

Känner mig igen i situationen du är i. Tycker du har ett bra upp lägg, Fredrik. Kör på! 🙂

Svara

Fredrik augusti 28, 2011 kl. 02:31

Jo ibland behöver man någon som påminner en om saker för att man ska sätta igång. 🙂

Du får gärna fortsätta skriva hur det går för dina mål, ska bli kul att följa. 🙂

Svara

Yasa augusti 29, 2011 kl. 03:26

Ja, helt klart.

Det skall jag göra. Blir intressant att följa din utveckling med. 🙂

Rasmus september 20, 2011 kl. 10:32

Jag har exakt samma mål när det gäller google adsense. 3000 kr/månaden är 100 kr om dagen och det ska inte vara omöjligt.

Ska ge mig in i ett nytt projekt nu som jag tror stenhårt på. När detta är färdigt så ska 100 kr komma in per automatik med adsense annonser. T

Blir lite tufft då det gäller låna pengar branschen men jag ska klara av det !

Grymt kul att du skriver ner dina mål Fredrik, då kan man se var proffsen strävar efter och det gör en motiverad 🙂

Svara

Fredrik september 20, 2011 kl. 11:19

Kul att du gillar målen. Det gäller bara att kämpa och hela tiden fokusera på målen. 100 kr om dagen är verkligen inte omöjligt 🙂

Svara

Philip december 14, 2011 kl. 10:51

Det är helt suveränt att sätta upp mål med jämna mellanrum. Det ger en energi att fortsätta kämpa, även om det inte alltid är helt roligt att behöva skriva artiklar, bygga länkar eller installera wordpress-bloggar. En sak jag själv börjat köra med är att sätta upp en prioritetslista för varje dag med 10 punkter. Innan jag är klar med alla 10 punkter så får jag inte göra någonting annat.

Det blir enklare att fokusera på vad man vill göra på detta sätt, eftersom man hela tiden betar av en sak i taget på listan.

Svara

Fredrik december 15, 2011 kl. 11:34

Visst är det viktigt med mål. Men samtidigt får man inte bli låst av dessa, det farliga med ToDo listor är att man tappar kreativiteten och blir för styrd av uppgifter som kanske inte alltid är relevant. Det gäller att hitta en fin balans.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: