Hur får man trafik om man har noll koll på SEO?

Att ha en bra placering i Google när folk söker på de termer som relaterar till ens sida är förmodligen något alla strävar efter. Man brukar snacka om sökmotoroptimering, att helt enkelt följa den magiska Googlekoden så mycket det går, så att sökmotorns algoritmer ser att just dina sidor är bra grejer som förtjänar att placeras högt upp i sökresultatet.

Men hur bär man sig åt om man har noll koll på SEO och ändå vill ha trafik till sin sida? Här tänkte jag lista några enkla och användbara tips som inte är direkt kopplade till SEO.

Sociala medier

Jag tror verkligen stenhårt på att bygga upp sina egna trafikkällor som man styr mer själv över. En viktig del i detta är sociala medier så som Facebook, Twitter och Linkedin etc. Om du har en blogg eller sida och samtidigt inte registrerat ett konto hos dessa sociala siter så tycker jag du ska göra det på en gång. Detta är i princip gratis distributionskanaler där du kan tips dina besökare om nya inlägg.

Något som är extra viktigt när man satsar på detta är att man verkligen försöker leverera kvalitet till sina följare. Ingen vill ha en massa spam utan försök att verkligen ge dina läsare något de har användning av. Det borde vara din högsta prioritet oavsett typ av sida du skapar.

Bygg en e-post lista

Ett bra sätt för dig att enkelt kunna nå ut till dina läsare är genom att bygga en e-post lista. Ge helt enkelt dina besökare möjligheten att skriva upp sig på din lista. Genom att ha en lista med e-post adresser så kan du enkelt kommunicera direkt med dina besökare. Se till att du verkligen skriver bra saker i mailen och håll inte på att spamma med en massa erbjudanden. Kvalitet is the shit.

Kommentera andras bloggar

Om inte för att det faktiskt är jäkligt roligt att kommunicera med andra bloggare, så kan du åtminstone göra det för chansen att få exponering och kanske en och annan besökare den vägen. Jag tycker det är riktigt givande att vara med och diskutera på andras bloggar genom att kommentera. På samma sätt så uppskattar jag otroligt mycket när andra ger sina synpunkter i mina inlägg. Lämna fotspår och skriv något som faktiskt bidrar till diskussionen i inläggen och få samtidigt en chans att få trafik den vägen.

Var aktiv på forum

Ett annat utmärkt sätt att få trafik som inte är kopplat till Google och SEO, är genom att vara aktiv på forum. Leta upp forum som handlar om det du skriver om på din sida eller blogg. Genom att skriva bra saker där så kommer folk till slut att se upp till dig och vips så har du en otroligt värdefull källa till trafik med tanke på att du länkar till din sida/blogg i din signatur.

Detta var några tips på hur du kan skaffa gratis trafik till din sida utan att vara någon expert på SEO.

Har du något tips på hur man kan få trafik som inte är kopplat till SEO?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: