Hur går det med dina mål?

Då börjar mars snart lida mot sitt slut och mycket har säkert hunnit hända för de flesta på arbets- och projektfronten. I slutet av förra året så satte jag precis som många andra bloggare upp mål inför det kommande 2011. För min del blev det en rätt lång lista med mål som jag hoppas på att uppfylla under det stundande året. Missade du min lista så hittar du inlägget här.

 

Hur har det gått med mina mål

När jag planerade mina mål så ville jag ha mål för lite olika kategorier så som ekonomi, träning, skola osv. Jag tror det är viktigt att man har mål för alla dessa kategorier (nu finns det ju betydligt fler kategorier man kan använda) så att man inte enbart fokuserar på exempelvis ekonomi och att bli tät utan utvecklas på flera olika plan.

Jag tänkte nu lista alla målen igen med en liten kommentar under varje. Beskrivning av målen tar jag inte med utan de hittar ni i det gamla inlägget om ni är intresserade.

Webbutveckling

  • Eget wordpresstema: Denna är kort sagt lagd på is. Känner inte att det skulle ge mig speciellt mycket och intresset för ett eget tema är inte särskilt stort just nu.
  • Lära mig CSS: Det här var något som jag ville få bättre koll på och känner redan nu att jag behärskar det mer än väl.
  • Serpen: Målet här var att tre informationssidor som jag höll på med då skulle hamna i serpen. Här kan jag säga att två redan ligger på förstasidan för respektive sökterm och den tredje är inte långt borta.
  • Affiliatesida: Här var målet att ha minst två affiliatesidor vid årets slut. Redan har jag skaffat mig tre stycken up and running och fler är på gång.
  • iPhoneApp: Målet var att göra min första iPhone app. Detta är redan avklarat även om jag inte satt den i business ännu, det är mest en testapp.

Ekonomi

  • AdSense: Dra in tusen kronor i månaden via adsense. Fortsätter allt som det gjort hittills så är detta mål lågt satt.
  • Affiliate: Under årets gång ha tjänat 2000 kr via affiliatesidorna. Nemas problemas.

Träning och hälsa

  • Bänkpress: Klara 100 kg i bänkpress innan året är slut. Kommer definitivt klaras.
  • Simning: Inte gått speciellt bra hittills.

Personliga

  • Lägenhet:Flytta ihop med tjejen i egen lägenhet. (Bor nu i studentkorridor). Blir aktuellt i höst och lär inte bli något problem.

Som det ser ut hittills så kommer jag uppnå samtliga mål vilket känns riktigt kul. Kommer fortsätta hålla koll på mina mål och eventuellt kommer jag hinna sätta ut nya så jag har fortsatta riktmärken att jobba efter.

Hur har det gått med dina mål hittills?

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 11 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson mars 23, 2011 kl. 06:20

Intressant att läsa och jag ser fram emot mer detaljerade uppdateringar angående dina nischsajter. Just kontinuerliga återblickar på sina mål anser jag vara oerhört viktiga eftersom intressen förändras och problem uppstår så målen man satte upp i början av året är sällan de man vill nå i slutet.

För min del så är prioriteringarna något diffusa just nu. Klara mål är att utveckla alla domänerna från höstens reor och att utveckla Biggest-Loser.se till Sveriges största hälsoblogg (långsiktigt). Båda dessa känns väldigt bra just nu. Sedan är jag fundersam över hur Affiliatenytt ska bli. Tanken är fortfarande att lista alla afiliateprogram men frågan är hur jag ska presentera mitt innehåll för att få bästa möjliga ersättning. En publik blogg, e-bok, nyhetsbrev, medlemssida (månadskostnad), etc. Ena dagen vill jag skapa en medlemssida med forum och organiserad information för att tjäna pengar men nästa dag så blir jag tveksam om tillräckligt många blir aktiva och funderar därför på att ge bort informationen i en vanlig blogg. Problemet då är att jag inte har något att sälja utan får förlita mig på inkomst från affiliatenätverk och webbhotell.

Svara

Fredrik mars 23, 2011 kl. 08:30

Håller med, mål är så otroligt viktigt. Även om det är mycket som kan ändras längs vägens gång så tror jag man lär ha riktpunkter att jobba mot. Så känner i alla fall jag.

Tycker själv att det ska bli spännande att se hur mycket mina nischsiter kommer dra in i slutet av detta år. För tillfället är det egentligen 2-3 stycken som står för den stora kakan. Utöver det så tror jag att jag kommer kunna dels öka intäkterna från dessa 3 och samtidig har jag minst lika många till som börjar klättra i sökresultaten så förhoppningsvis kommer det bli en liten hävstångseffekt på det hela 🙂

Jag gillar verkligen din biggest-looser satsning, tror du kommer lyckas riktigt bra med den om du fokuserar rätt och det lär ligga riktigt bra i tiden. Du får gärna bolla ideer om du vill angående ditt affiliateprojekt. Alltid kul att diskutera hur olika en sidas intäktsmodell kan se ut på.

Svara

Stefan Nilsson mars 26, 2011 kl. 07:32

Kul att höra. Du har inte MSN eller något liknande?

Svara

Legendarisk mars 26, 2011 kl. 09:45

Jag använder nästan aldrig MSN längre men om du har skype så kan man ju chatta där 🙂

Svara

Stefan Nilsson mars 26, 2011 kl. 01:10

Visst. Jag har användarnamnet “ducedo” på Skype.

Johan mars 24, 2011 kl. 05:40

Intressant att läsa vad du skriver om personutveckling och vad du har för mål. Jag har tänkt att man kanske skulle sätta upp några mål samt att börja använda sig av ToDo-lists.

Jag satt två mål för 2011 och det ena var att jag skulle arbeta mer när jag satt vid datorn och inte bara spela och slösa bort min tid.

Mitt andra mål var att tjäna 1000kr/månaden i snitt.. det målet har jag redan uppfyllt och ligger en bra bit över 🙂

Mitt nästa mål är att förstå och lära mig OOP.

Svara

Fredrik mars 24, 2011 kl. 10:01

Kul att du också satt upp mål. Ett tips där är att du försöker ha mål som på något vis är mätbart. Exempelvis så är ditt första mål där när du säger att du vill arbeta mer än spela vid datorn ganska svårt att mäta. Å andra sidan så är det direkt mätbart ditt andra mål med 1000 kr per månad.

Ett alternativ till ditt första mål skulle kunna vara att du ska jobba typ 75% av tiden du sitter vid datorn. Så sitter du 4 timmar en dag ska du jobba 3 av dessa.

När det gäller ToDo listor så är det ett grymt effektivt sätt att få sakert gjorda. Sätt upp vad du vill göra dagen innan, vilken prioritet alla uppgifter har osv. Kommer spara dig en väldans massa tid när du väl sätter igång dagen efter.

Svara

Johan mars 24, 2011 kl. 11:08

Ah, väldigt svårt det där med mål och ToDo-listor tycker jag.. Jag glider lätt in på annat när jag väl börjat “arbeta”, eller så får jag knappt något gjort för jag gör massa annat samtidigt.

Fortsätt med såna här inlägg, sjukt inspirerande 🙂

Svara

Fredrik mars 25, 2011 kl. 08:49

Kul att du blir inspirerad 🙂 det kommer mer vill jag lova 😉

Svara

Alexander mars 25, 2011 kl. 01:31

Tycker att det är ett ytterst bra initiativ att sätta upp mål, själv hade jag inte klarat att genomföra ett mål.

Svara

Fredrik mars 25, 2011 kl. 09:16

Du skulle nog klara en massa mål om du valde att sätta upp några. Gäller bara att lista ut vad man verkligen vill 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: