Hur många Inkomstkällor har Du?

En klassisk fråga när man pratar om inkomstkällor är huruvida man skulle föredra att ha en inkomstkälla som ger 40 000 kr per månad, eller 10 stycken som ger 4000. För mig är svaret givet. Jag skulle helt klart välja det senare alternativet, alltså flera mindre inkomstkällor, och varför kanske du tänker? Diversifiering.

Diversifiering med Passiva Inkomster

Här på Legendarisk har du kunnat följa en artikelserie om Passiva Inkomster där jag skrivit om flera olika konkreta sätt för dig att bygga upp passiva inkomster i vardagen. Det här men passiva inkomster är ett perfekt sätt att diversifiera sina inkomster och framförallt utöka den totala inkomsten. Låt oss säga att du har ditt vanliga arbete där du tjänar en stabil summa varje månad. Detta är en jättebra grund att stå på men samtidigt en väldig risk, det faktum att blir du av med jobbet så försvinner din enda inkomstkälla. Börjar du istället att diversifiera dina inkomstkällor så minskar du inte bara risken utan även ökar möjligheterna.

Hur många Inkomstkällor kan man ha?

Vad är det optimala antalet inkomstkällor man kan ha? Svår fråga, men jag tror det handlar om hanterbarhet. Du måste kunna ha en överblick över inkomstkällorna så att inte all din tid går åt till att administrera dessa. Men utöver det så finns det otroligt många extra inkomstkällor du kan skapa för att inte bara minska riskerna, utan framförallt öka din totala inkomst! Varför inte börja med exemplena du hittills kunnat läsa om i Passiva Inkomster?

 (Foto)

Hur många inkomstkällor har du?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson december 11, 2011 kl. 11:13

Jag har startat, utvecklat och driver alldeles för många. För 4-6 år sedan drömde många om att ha ett nätverk på hundratals sajter där samtliga drog in pengar men om jag skulle börja om idag så hade jag utan tvekan fokuserat på ett fåtal projekt. Max 3. Det är dessutom det jag skulle rekommendera alla nybörjare att göra. Istället för att starta ett flertal mindre projekt som tar tid i administration och utgifter så är det, i mina ögon, klokare att skapa ett varumärke och något unikt som användarna själva sprider.

Idag är man inte lika beroende av det organiska söket utan en sajt kan bli framgångsrik genom andra kanaler såsom reklam (Bing/Yahoo/AdWords/Facebook), sociala medier, gästinlägg, länktips, etc. Levererar man tillräckligt hög kvalité och bygger en community så anser jag att man har mycket större möjligheter att “överleva” oavsett hur internet och sökmotorerna utvecklas.

Svara

Fredrik december 12, 2011 kl. 11:05

Du har en poäng där Stefan men samtidigt handlar den här typen av diversifiering om att hitta olika typer av inkomstkällor som ska vara oberoende av varandra.

När det gäller många eller några få sidor så köper jag dina argument. Och man kan få mycket värde i ett varumärke som i sig kan generera en massa pengar.

Svara

Johan december 14, 2011 kl. 12:53

Jag håller med Stefan, tycker man ska satsa hårt på några få projekt. När dessa börjar ta sig, så kan man gå vidare och starta upp fler projekt.

Sedan att ha några minisajter som bara ligger där och drar in någon tusenlapp i månaden åt en på AdSense är ju inte helt fel de heller. På så vis kan man tjäna pengar medan man jobbar med sina projekt som inte genererar och inte kommer generera pengar dem första månaderna. 🙂

Själv så håller jag på med ett fåtal sajter som jag försöker lägga extra krut på samtidigt som jag har minisajter som drar in cash åt mig varje månad.

Svara

Legendarisk december 15, 2011 kl. 10:27

Visst är det så att fokusering ofta är det bästa alternativet. Men som sagt, den diversifiering som jag nämner här och är viktig är den med helt olika typer av inkomst. Alltså den vanliga lönen som en, företagsinkomst, aktieutdelningar osv.

Svara

Axel Storckenfeldt december 19, 2011 kl. 06:55

Fördelen är ju att ifall en inkomstkälla skulle krångla så är du inte helt rökt. Får du sparken från ditt enda jobb så är det rätt illa. Däremot ifall du blir avstängd från adsense och har 4 andra affiliate-nätverk i ryggen så gör det inte så mycket 🙂

Plus att det är kul att ha många bollar i luften 🙂

Svara

Fredrik december 19, 2011 kl. 07:20

Visst är det så och håller med, det är alltid roligt att ha saker att göra 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: