Hur säkra är dina inkomstkällor?

Jag har skrivit en del om riskhantering och framförallt riskspridning här på Legendarisk. När jag talar om risk så menar jag främst risken att åka på straff hos google, förlora besökare till sidor och därmed även förlora en viktig inkomstkälla. Att man förlorar en inkomstkälla behöver inte enbart bero på att man blivit straffad, det finns en hel del andra faktorer man bör ha i baktanke och som du själv kan påverka.

 

Ditt affiliateprogram kanske försvinner i morgon

Som jag förstått det så är det relativt vanligt att man har ett gäng liknande nischsiter som därmed använder sig av samma affiliateprogram. Detta är otroligt bra när man tjänar fina pengar och det är goda tider. Men vad händer när företaget som satt upp detta program bestämmer sig för att dra ner på sin affiliatesatsning? Lika snabbt som dina reklambanners försvinner från hemsidan, ja lika snabbt försvinner även inkomsten.

 

Dags att sprida riskerna

Vad kan man då göra för att förebygga ett eventuellt avhopp från ens favoritannonsör? Här tänkte jag lista några.

  • Flera affiliatenätverk: Kolla runt hos andra affiliatenätverk. Kanske finns det fler som erbjuder liknande annonsörer? Det gäller att inte lägga alla ägg i samma affiliatekorg.
  • Alternativa annonseringsformer: Finns det andra sätt att tjäna pengar? Är AdSense ett alternativ?
  • Snacka direkt med annonsörerna: Det är vanligare än vad man tror att folk gör egna deals med annonsörer. Nu krävs det ju givetvis att du har en sida med lite imponerande statistik att visa upp men verkar du inom en smal nisch så kanske det inte krävs så mycket. Tänk utanför lådan.
  • Bredare val av annonsör: När du väljer affiliateprogram till hemsidan, försök tänk lite bredare. Så länge du inte är extremnischad så finns det kanske indirekta produkter och företag du kan tjäna pengar på. Var inte rädd att prova nya annonser.

Hur beroende är dina inkomster av några få annonsörer eller annonsnätverk? Dela med dig i en kommentar.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 10 comments… read them below or add one }

Jonas mars 30, 2011 kl. 02:02

Jag har mer och mer börjat inse att Google inte är särskilt optimalt som huvudsaklig trafikkälla. Det är ju detsamma som att lägga alla sina affärer hos en enda leverantör, och extremt riskfyllt. Speciellt som leverantören inte direkt står och faller med mig.

Jag har mitt företag stående på tre ben, ibland blir det mer från ett eller mindre från ett annat, men överlag ger det ganska jämna inkomster och fullt upp på dagarna.

Svara

Fredrik mars 30, 2011 kl. 02:06

Låter smart Jonas. Jag är också inne på att Google är väldigt riskfyllt att enbart förlita sig på. Visst det är ett enkelt sätt att annonsera på, men åker man väl dit (och vissa gör det ibland utan anledning kan man tycka) så verkar det vara en omöjlighet att ta sig tillbaka.

Riskspridning is the shit.

Svara

Nabil mars 30, 2011 kl. 02:03

Som det ser ut nu så har jag endast en inkomstkälla, mer eller mindre. Men jag kommer att sprida mina risker bättre framöver. Det är inte bara någonting jag lovat mig — utan även något som är obligatoriskt.

För övrigt är AdSense ingen långsiktig inkomstkälla i min mening. Läst om hur massor blivit bannade utan att kunna nå Google i efterhand. Störande…

Svara

Fredrik mars 30, 2011 kl. 02:08

har också hört det Nabil. Och tycker det är dålig stil av ett bolag som Google att de bannar folk och sen totalt struntar i att svara när folk försöker nå dem.

Svara

Stefan Nilsson mars 30, 2011 kl. 03:12

Bra genomgång. Ett tillägg är att man bör försöka fånga in besökarna som kommer från Google. Har man 100 besökare om dagen och 10% anmäler sig till ett nyhetsbrev så har man efter ett år 3.650 intresserade personer som läser dina inlägg och köper dina produkter oavsett om Google skulle banna dig imorgon. Har man istället 1000 unika besökare om dagen så skulle det resultera i 36.500 personer oavsett om du får nya besökare via Google.

Svara

Fredrik april 2, 2011 kl. 04:32

Riktigt bra tillägg där stefan!

Svara

Johan mars 31, 2011 kl. 12:59

När man lanserar sin sida så kan man ju kolla upp om det finns flera olika annonsörer som säljer den produkt man vill förmedla. Då är det ju bara att man ansöker till alla, sen använder man den som har den bästa/bäst betalda produkten. Ifall dom skulle hoppa av är det bara byta ut sin affiliatelänk till en annan och ändå ha kvar en inkomst från den sidan.

Sen tror jag mycket på det som Stefan säger. Om man har en sida som säljer t.ex. bananer så kan det ju vara bra om man bygger upp en emaillista med folk som är intresserade av bananer. Aldrig provat marknadsföring via email själv, men man kanske skulle göra det?

Svara

Fredrik april 2, 2011 kl. 04:34

Jag har också varit dålig på att fång upp folk med email. Men det är helt klart ngt jag ska jobba med framöver, riktigt smart faktiskt.

Svara

Yasa augusti 5, 2011 kl. 02:28

Att sprida sina risker är som Nabil säger, obligatoriskt. Google kan ju som även du säger, stänga ner någon lite hej vilt.

Hur kul är det? Jag känner flera som enbart lever på AdSense inkomster.. HEJ Facket. Nej, så kan man inte säga..

Svara

Fredrik augusti 6, 2011 kl. 03:15

Att bli avstängd från Google vore riktigt trist. Men samtidigt är det lätt att göra nya MFA sidor och kräver i min mening inte lika mkt jobb som en ny affiliatesida.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: