Hur ser Din 4-timmars arbetsvecka ut?

Timothy Ferris är författare till bland annat storsäljaren 4-timmars arbetsvecka där han skriver om hur du kan hitta dina “musa”, något som ger en passiv inkomstström som kan finansiera din livsstil som du designat alldeles själv. Jag har läst den här boken flera gånger och läser titt som tätt igenom många bra kapitel. Han bygger boken mycket kring synen att livet är för kort för att jobba med något tråkigt eller göra saker som får en att pina sig igenom arbetsdagarna för att endast njuta under helgerna. Nej, Ferris och jag med för den delen menar istället på att man ska utgå från den livsstil man vill ha, bryta ner kostnaderna för denna och sedan se vad det blir per dag. Ofta är denna summa betydligt mindre än att se det i termer av klumpsummor.

Tänk dig att du har byggt upp ett företag som du kan leva på och som endast kräver 4 timmars arbete per vecka. Vad skulle du istället göra med tiden? Hur skulle du designa ditt liv? Dela med dig i en kommentar om du har lust.

Min livsstilsdesign

Jag är inte helt klar över vad jag skulle göra alla timmar som blir tillgängliga om man endast behöver arbeta 4 timmar per vecka. Men det skulle i alla fall innebära mycket tid med mina nära och kära, jag skulle resa mycket. Men hur mycket jag än skulle försöka frånstå att arbeta så skulle noga entreprenören i mig vakna till liv lite nu och då för att testa nya spännande idéer. Dock skulle ju inte det vara saker som gjorde mig uttråkad utan snarare utmanande projekt som fick mig att känna mig levande.

Så återigen, hur skulle du fördela din tid som du får över?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Andreas januari 19, 2012 kl. 08:39

Den boken läser jag också igenom då och då! 🙂 Gillar verkligen tänket, och de är lite den livsstilen jag också strävar efter. Även om jag gärna jobbar hårt ett par år innan dess!

Håller precis på med de första stapplande stegen själv, har äntligen tagit tag i mig själv och ska försöka lära mig framförallt inom områden som webbdesign och HTML, för att enklare kunna genomföra mina projekt! Hittills har jag alltid varit beroende av att någon annan kan hjälpa mig, eller att jag betalt för det jag vill ha gjort vilket lätt blir dyrt i längden..

Wordpress står först på listan över “saker” att lära sig!

Blev lite off-topic där..Med all tid jag fått över hade jag antagligen passat på och rest så mycket som möjligt, surfat och upplevt alla ställen man måste se!

I början är de nog dock svårt att “hålla sig” till att enbart jobba 4-veckor, då man får mer tid till att starta upp nya spännande projekt 🙂

Gillar din blogg och följt den ett tag, tänkte det var dags att slänga in en kommentar:)

Ha det bra!

/Andreas

Svara

Fredrik januari 19, 2012 kl. 08:52

Hej Andreas!
Riktigt kul att du tar dig tid att kommentera, det får du gärna fortsätta med. Spännande att du tagit de första kliven. Jag var i din sits för ungefär ett år sedan, då saker som wordpress, css var rena djungeln. Men tycker man verkligen det är roligt, och om man samtidigt har motivationen som du också verkar ha så går det av bara farten. Och det roliga är att man lär sig nya saker hela tiden 🙂

Håller med dig att det säkert är svårt att bara jobba 4 timmar per vecka till en början. Är ju en konst i sig att kunna släppa jobbrelaterade saker helt. Men det får man lära sig sen 🙂

Svara

Andreas januari 19, 2012 kl. 09:38

Ja, de ska bli riktigt kul! Har en massa idéer så blir intressant att se vad man kan göra med dem 🙂

Kul att du var i samma sits för bara 1 år sedan! De verkar ju redan gå bra för dig så jag får hoppas på samma utveckling:)

Svara

Fredrik januari 19, 2012 kl. 10:08

Ja det har hänt otroligt mycket på bara ett år. Startade ju eget i början på maj och sedan har det bara växt. Älskar verkligen det här och tror du kommer tycka det är riktigt roligt när du börjar se resultaten. 🙂

Svara

JobbochFirma januari 20, 2012 kl. 10:01

Själv är jag ganska nära att kunna försörja mig på mina “musor”, men jag har oerhört svårt att släppa mitt heltidsjobb på grund av att det är den säkra vägen mot rikedomen. Om jag slutar jobba måste jag också sluta investera, och det vill jag inte.

Skitsvårt, jag brottas med dessa tankar varje vecka.

Svara

Fredrik januari 20, 2012 kl. 06:11

Förstår att det måste vara ett dilemma när man kommit till den punkt där du befinner dig just nu. Men antar att man får försöka väga det man värdesätter mest, för om man har inkomster som kan försörja ens livsstil så behöver man ju inte den där högen med pengar som ditt arbete ger dig. Fast å andra sidan så mycket vill ha mer. Klurigt helt klart 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: