Hur ser din Drömarbetsvecka ut?

Tänkte att vore roligt att höra hur andras drömarbetsveckor ser ut. Helt enkelt hur du helst av allt skulle vilja spendera dina arbetsveckor.
Tanken är att du har helt fria händer att skräddarsy arbetsveckan precis så som du önskar att den vore.
Några bra frågor att svara på skulle kunna vara.

Hur många timmar skulle du jobba?
Hur skulle en typisk arbetsdag se ut?
Skulle du vilja jobba själv eller i team?
Vilken månadsinkomst skulle du nöja dig med?

Jag tror det kan vara bra att måla upp sin drömarbetsvecka om man nu kämpar för att bli mer fri med sin tid och helt enkelt kunna arbeta med vad man vill. Ju tydligare bild man har och ju mer man vill att det ska vara så, desto snabbare tror jag man kan ta sig dit.

För egen del så ser min drömarbetsvecka ut på följande sätt.

Hur många timmar skulle du jobba?
Jag tror jag skulle jobba runt 6 timmar per dag, alltså snitta runt 30 timmar i veckan. När jag jobbar med projekt jag verkligen brinner för så är det bara roligt och då springer tiden iväg. Men på samma sätt skulle jag vissa veckor kunna tänka mig att jobba 8-12, alltså enbart 4 timmar om dagen.

Flexibilitet är alltså en viktig del.

Hur skulle en typisk arbetsdag se ut?
Jag är en morgonmänniska så jag skulle gå upp tidigt. Morgonen skulle sedan spenderas i ganska lugnt tempo där jag dricker kaffe, svarar på mail och kanske kollar igenom olika flöden. Runt 9 – 9.30 skulle jag ta tag i dagens stora punkter som jag givetvis satt upp själv kvällen innan. Därmed skulle jag arbeta hårdast under denna tid fram till lunch.

Lunch äter jag sedan i lugn och ro, antingen själv eller med någon. Eftersom jag är min egen chef tar jag så lång lunch jag behagar, kanske en halvtimme om jag äter själv och säkert längre om man äter med någon.

På eftermiddagen varvar jag ner och slutför eventuellt uppgifter som är kvar. Jag planerar även för morgondagen. Sen går jag och tränar, vilket jag hinner göra varje dag.

Resten av dagen spenderar jag med nära och kära.

Skulle du vilja jobba själv eller i team?
Jag arbetar ensam men gärna i samma lokaler som andra. Jobbar jag ensam kan jag mer styra över min arbetstid. Men att dela lokaler med andra vore roligt för att det inte ska bli för ensamt.

Vilken månadsinkomst skulle du nöja dig med?
Jag skulle nöja mig med ca 30 000 kronor i månaden. Varför det blev just den siffran vet jag inte, men då tror jag att det finns gott om medel över att investera för.

Nu är det din tur, skriv gärna en kommentar och berätta hur din drömarbetsvecka ser ut.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Angelica november 8, 2012 kl. 07:28

Arbetstiden:

Likt dig är det viktigaste att jag kan styra den själv, jag skulle kunna tänka mig att jobba tolv timmar ena dagen och fyra andra dagen (och 6 timmar den tredje). Men mina dagar skulle se ut som dina: jag skulle gå upp relativt tidigt, äta frukost och börja jobba lite smått, läsa tidningen. Sedan iväg (för miljöombytets skull) för att sedan hinna träna innan jag kommer hem för att laga middag.

Skulle du vilja arbeta själv eller i team?
Gärna i team på större projekt, men själv annars. Skulle gärna ha en “partner” att bolla idéer med och som inspirerar mig.

Månadslön?
Runt 30.000 håller jag med om skulle ge tillräckligt med utrymme för att investera och åka utomlands.

Svara

Fredrik november 8, 2012 kl. 05:27

Intressant arbetsdag där! Hur långt ifrån verklighet är den för dig? 🙂

Svara

Angelica november 8, 2012 kl. 09:05

Långt därifrån! Jag är fortfarande anställd tyvärr och jobbar långt mer än mina 40 timmar ibland.
Det är därför jag är desto ivrigare att ta mig därifrån och därför du är en sådan inspiration!

Svara

Fredrik november 8, 2012 kl. 10:38

Va roligt att du får inspiration från det jag skriver :). Känns väldigt roligt. Och kör hårt med att ta dig från ekorrhjulet 🙂

Svara

JoF november 9, 2012 kl. 12:32

Kul frågor!
Min drömarbetsvecka skulle vara noll timmar! Vilket i verkligheten skulle innebära att jag vissa dagar jobbade just noll timmar och andra dagar jobbar 14 timmar, helt beroende på om jag har lust att göra det eller inte. Drömmen är att inte måsta jobba.

Men okej, om jag måste jobba så ska jag svara på frågorna utifrån det.

Hur många timmar skulle du jobba?
För att hinna med att träna och göra ärenden är nog 6 timmar ganska rimligt att jobba. Det tror jag gäller för de flesta. Många säger att de har 10 timmars arbetsdagar, men egentligen är de bara ineffektiva eller sticker emellan med eget.

Hur skulle en typisk arbetsdag se ut?
Nu när jag går på min tjänstledighet kommer de att se ut ungefär så här:
Stiger upp vid ca 07.30 när frun åker till jobbet (gillar inte att kommunicera på morgonen).
Frukost och kaffe framför morgonnyheterna.
Träning utomhus för att få lite ljus i ögonen.
Packa beställningarna som kommit senaste dygnet.
Lunch.
Datorjobb, telefonsamtal, projekt
Laga mat till frugan när hon kommer hem ca kl. 18.30

Skulle du vilja jobba själv eller i team?
Två eftermiddagar i veckan jobbar jag med min partner i handelsbolaget, det räcker. I övrigt kommer jag att utlokalisera programmeringsprojekt och en del webbshopphantering.

Vilken månadsinkomst skulle du nöja dig med?
Väldigt svårt att svara på eftersom jag har höga sparmål, som i sin tur grundar sig i att jag inte trivs med mitt vanliga jobb. Får jag jobba helt med mitt eget nöjer jag mig med 20 efter skatt, men med föresatsen att det kommer att växa förstås.

Svara

Fredrik november 9, 2012 kl. 04:59

Hej JoF. Har saknat dina kommentarer här på bloggen så roligt att se dig här igen.Vi tänker väldigt lika där med inkomsten. Man kan helt klart nöja sig med exempelvis 20 med förutsättningen att verksamheten kommer fortsätta växa.

Svara

Joakim december 9, 2013 kl. 10:33

Hur många timmar skulle du jobba?
Till det arbetet som jag utför känner jag att 5 timmar om dagen räcker till gott och väl, utan att jag behöver stressa eller liknande. Arbete mellan måndag-torsdag.
På dessa timmar/dagar hinner jag som sagt utan problem med allt jag behöver och ska göra. Känns bara onödigt att jobba längre då om man kan få mer tid över för nära och kära.

Hur skulle en typisk arbetsdag se ut?
08:00 – 13:00
Gå upp klockan 07:00, göra sig iordning, har ingen vidare ro på morgonen så behöver inte mer tid än så för att bli klar innan det är dags att köra till jobb 07:25
Börja dagen med att ta det lugnt. Kolla igenom mailen och kolla om det hänt något problem under gårdagen efter man gick hem och isåfall åtgärda felen och lösa problemen.
Påbörja nya arbeten när alla gårdagens är klara.
Ingen rast och ingen lunch eftersom arbetsdagen är så pass kort ändå. En kaffe framför datorn eller liknande kan man ha, men ingen schemalagd fika eller lunch, det kan man ta när man slutat för dagen och kommer hem.

Skulle du vilja jobba själv eller i team?
Själv, jag är en ensamvarg när det kommer till arbete. Känner själv att jag jobbar bäst så. Man får gjort det man ska och man får gjort det i sin egen takt och behöver inte ta samma hänsyn till andra.

Vilken månadsinkomst skulle du nöja dig med?
Eftersom det endast blir 20 timmar i veckan med den tiden som jag önskar att man skulle arbeta så känner jag att jag inte kan lägga ribban lika högt som vid full tid. Känner att med de förhållanden jag har idag så hade 20 000 kr/mån varit en bra lön kontra arbetstiden. Hade kunnat köpa det jag hade behövt för att överleva och ändå ha pengar över för att lägga undan till sparande av saker jag vill ha.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: