I väntan på att bli upptäckt

Oavsett om man sjunger, målar tavlor eller varför inte skapar hemsidor så tror jag att de flesta i början känner att man lägger ner en otrolig massa tid och kanske inte får någon som helst respons eller uppmärksamhet. Så kommer det förmodligen alltid att vara och tålamod är kanske den allra viktigaste pusselbiten i ens arbete. Jag har hållit på en hel del med att skapa informationssidor på internet i hopp om att de en dag ska kunna generera pengar i form av reklamintäkter så som AdSense. Detta är verkligen en process som sätter tålamodet på spel och vad jag hittills lärt mig så gäller det att man låter det ta sin lilla tid så att inte Google säger ifrån och stoppar en liten pinne i hjulet på ditt senaste projekt.

När man har satt upp ett par informationssidor och som jag använder sig av WordPress, så går de flesta stegen per automatik. Du använder ett tema som du anpassat till just dina sidor varav du sedan börjar skriva innehåll. Sen skriver du lite till och ännu lite till. Ja du skriver faktiskt en hel del för att få bra innehåll till sidan. Sen börjar i mina ögon den långa väntan på att bli upptäckt. Att publicera sin hemsida på internet är lite som att släppa ut en liten fisk i atlanten och hoppas att någon ska fånga just din fisk. Så i början så simmar den mest runt där, för liten för att upptäckas. Sen börjar man sakta men säker att bygga länkar och marknadsföra sidan.

När sidan sedan blivit någon månad gammal och man känner att man har hyfsat antal inlänkar och rank på relevanta sökord då är det dags att lägga upp AdSense-annonser. Detta i sig är en liten vetenskap att implementera annonser på ett bra och givande sätt utan att man bryter mot någon av Googles regler eller för den delen lyckas smutsa ner sidan. När första kronorna sedan börjar genereras för just den hemsidan så är det en riktigt härlig känsla och man känner att någon eller några faktiskt har användning för det du skapat.

I förra veckan så la jag upp annonser på min sida om ppm och den har snart tjänat in sina omkostnader i form av webbhotell och domänkostnader vilket alltid är en härlig milstolpe. Nu är det bara fortsätta göra sidan så bra och användarvänlig som möjligt. För att få fler sidor indexerade samt något som jag tror är ett bra komplement till den information som redan finns på sidan så har jag lagt upp en blogg där som jag ska försöka uppdatera någon gång i veckan. Just en blogg på informationssidorna kan vara ett bra sätt att få sidan att hela tiden förnyas och leva vidare.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: